Rimini este una dintre cele mai populare stațiuni de plajă și resorturi din Italia și una dintre cele mai mari și mai renumite din Europa. Are 15 km de plajă cu nisip fin și facilități de baie excelente. Promenada de pe litoral este plină de restaurante, baruri, hoteluri și cluburi de noapte. Orașul în sine are un centru istoric interesant, ruine romane și muzee bune de vizitat.

Iată 7 lucruri care ne-au plăcut în Rimini:

1. Plajele amenajate sunt foarte bine organizate

dar ce zic eu foarte.. mega organizate. Fiecare zonă de plajă are o recepție de unde îți iei locul (de obicei pe mai multe zile și nu exista sa îți ia cineva locul:))). Plana este numerotata de la #1 la 209. Fiecare hotel are desemnata o plaja, de exemplu la numărul #78 unde am stat noi erau turiștii de la 6 hoteluri. Prețul la șezlong este foarte bun, exista și un discount datorita hotelului.
Se respecta distanțarea, toate umbreluțele sunt frumos aliniate și nu exista noțiunea de aglomerat (deși sunt cam 200 șezlonguri pe fiecare plaja) sunt alei de acces pana aproape de apa și care te duc pe toată lungimea plajei .
Nisipul e foarte fin și curat- pe toată plaja nu am găsit nici măcar două chiștoace de țigară. Probabil faptul ca în zona vin mulți turiști nemti a avut o influenta în asta. 🙂

2. Sport la plajă

Fiecare zona de plaja are terenuri de sport: volei, baschet, tenis, fotbal, mese de ping pong, biliard, box.. …am văzut vreo 2 plaje care aveau chiar și gym.
Nu ai cum sa te plictisești la plajă.

3. Acces rapid la facilități

Fiecare plajă amenajată asigură vestiare, dușuri, toalete, zone de relaxare, baruri și restaurante.

4. Locuri de joacă pentru copii

Tobogane, leagăne și castele pe fiecare plajă… lumea și bucuria copiilor. Am văzut și zone cu animatori care făceau diferite activități cu copiii.

5. Plaje și hoteluri dog friendly

A fost pentru prima dată când am văzut atât de mulți căței la plajă. Cred ca în zona vin foarte mulți iubitori de animale pentru ca acestea au acces aproape peste tot, în condiții foarte bune.

6. Pistă de bicicliști/trotinete/scootere

Am fost surprinși cât de mulți oameni folosesc altceva decât mașina. Asta pentru ca orașul oferă atât piste pe care te poți plimba din centrul orașului până la plajă, cât și locuri de parcare. Așa că verde la biciclete, trotinete, triciclete, hoverboards, scootere, Vespe…orice :).

7. Centrul orașului

Am vrut neapărat sa ajungem pe Via Marechhia din zona centrală – pentru casele colorate și străzile înguste. Mergând mai departe, am descoperit Piazza Tre Martiri și Arcul lui Augustus.

Ca și “minusuri” din punctul meu de vedere:

  • Cazările sunt mai scumpe decât în Grecia, Bulgaria, Spania, Turcia, Egipt…
  • Marea este foarte curata, însă nu are culoarea de acel albastru (cel puțin unde am fost noi, probabil în larg sau în anumite zone este de un albastru pur).

Tu ai fost în Rimini? Ce ți-a plăcut?