02/02/2020

In primul rand de ce “Pofta de viata?”

Hmmm..cum as putea incepe?

Doamne, am atatea emotii..

Dar daca…?? Si dacaa..??!!

Start a huge, foolish project, like Noah…it makes absolutely no difference what people think of you.

Ideea a pornit acum 5 ani, insa curajul a venit pe urma.

Nu stiu tu cum stai cu deciziile, dar eu cred ca am analizat ideile pro si contra asupra acestui blog pana in adancurile epuizarii.

Astazi aveam un avant nebun incat puteam sa scriu zeci de pagini, iar peste o zi acest avant parca devenea din ce in ce mai timid pana cand se transforma in frica si acolo ma pierdeam cu totul…

Mi-am pus tot felul de intrebari si piedici de ce sa nu fac asta si de ce poate sa nu mearga: ” cine mai citeste bloguri?” , “nu sunt cunoscuta”, ” voi fi criticata si analizata si expusa”, “nu am mai facut niciodata asta”. Toate astea intrau in mine si deveneam impietrita si gri. Cu toate astea, ideea ca eu sa fac ceva curajos si sa imi aduc in realitate un vis, inflorea din ce in ce mai mult in coltul sufletului meu ca speranta iesita din Cutia Pandorei. Si cand ii dai apa, o idee infloreste si infloreste si infloreste.

Asa mi-am propus sa fac cu acest blog, sa starnesc o inflorire si o pofta de viata.

Dupa ce am citit “Bonjour, fericire!- micile secrete ale marilor bucurii” de Jamie Cat Callan, am simtit cum vad lumea cu alti ochi si de atunci am inceput sa pun pret si sa apreciez lucrurile marunte. O recomand cu caldura si inca ii multumesc Adelinei ca a pus-o in mainile mele.

Asadar, ideea mi-a batut iar la usa inimii fiindca era scrisa pe foaie intr-un retreat de mindfulness si nu voia sa renunte. Apoi, cand m-au incurajat si cativa prieteni sa fac asta sentimentul de “invincibilitate” s-a instaurat incet incet, indeajuns sa alunge frica.

Nu e o cale gresita sau corecta de a face asta, asa ca o sa o fac in felul meu.

Stiu ca e cliseic, darrrr Multumesc, multumesc, multumesc persoanelor care m-au inspirat, m-au incurajat si m-au ajutat in cladirea acestui inceput.

Scriu despre locurile pe care le-am vizitat in tara si strainatate, despre oamenii simpli din jurul meu care ma inspira, despre idei si activitati frumoase, amuzante cu care sa iti ocupi timpul liber si prin care poftesti la tine pofta de viata.

Sper sa te bucuri de randurile scrise de mine si sa intri in acest blog cu bucurie. In plus astept cu nerabdare idei, sugestii si recomandari despre toate subiectele de mai sus 🙂