Pentru ca sunt foarte multe pareri si dezbateri deja pe acest subiect, eu nu voi intra in detalii. Cred ca daca ne informam corect, din surse oficiale si respectam ordonanta de urgenta totul va fi bine.
Ce facem intre timp, acasa?
Daca suntem sinceri cu noi, la un moment dat, cu totii ne-am dorit sa stam mai mult acasa, sa ne odihnim mai mult sau sa avem timpul necesar creativitatii noastre.
Acel timp e aici, acum.
Hadeti sa ne odihnim mai mult, sa mancam mai sanatos, sa ne hidratam constant si sa ne exploram creativitatea.

 • Acum este timp pentru cartea pe care am tot lasat-o pe noptiera de o luna si nu am citit-o.
 • Acum este timp pentru a face mai mult sport in casa, fara sa mai avem scuza ca “nu am timp”; (foloseste internetul)
 • Acum este timp sa stam, sa ne dam seama ce ne place si sa incepem sa facem asta: poate incercam sa crosetam, sa pictam, sa compunem, sa incepem un proiect demult uitat. (foloseste internetul)
 • Acum e timp sa ne facem ordine in casa si in viata, sa curatam, sa aruncam si sa facem totul sa straluceasca.
 • Acum e timp sa ii ascultam/vedem pe cei pe care ii admiram si putem invata multe de la ei (foloseste internetul).
 • Acum e timp sa incepem sa invatam acasa o limba straina, sa incepem un curs online in functie de interese (foloseste internetul- sunt multe gratis).
 • Acum e timp sa ne sunam toti prietenii cu video si sa stam la povesti si vin.
 • Acum e timp pentru gradina ta- daca esti norocosul unei gradine in curte- acum e timp sa o pregatesti pentru frumusetea care o sa vina.
 • Acum e timp sa depanam amintiri si sa fim recunoscatori pentru ce am trait si locurile in care am fost, dar acum e timp de prezent si e timp sa ne facem planuri de viitor, facand primii pasi in acea directie.
 • Acum e timp sa ne dam seama ca nu e o pedeapsa sa stam acasa- avem un acoperis deasupra capului, avem caldura, avem apa, avem INTERNET, avem conditii de confort (in plus avem hartia igienica si faina nu?)
 • Acum e timp de dor. Un dor drag, care ne va face revenirea la viata, dulce.
 • Acum e timp de vindecare de noi.

Avem acces la cel mai puternic instrument din toate vremurile: Internetul- care fie ne poate ajuta, fie ne poate incurca si speria, depinde de noi cum il folosim. Este ok sa vrei sa fii informat despre starea actuala a tarii noastre sau a lumii, dar incearca sa nu mai “dai cu scroll” din 5 in 5 minute pe toate site-urile cu rapoartele de corona si numarul de morti, don’t go there, e amaraciune.

Haideti sa nu cadem in abisul lenes al meme-urilor si filmuletelor de pe net. Stiu, este plin… unele sunt amuzante si atractive, unele sunt triste si greu de suportat, dar ne trezim ca doar asta am facut in ultimele 3 ore din viata noastra. Atunci e greu sa stai in casa.

Daca aveti nevoie de ajutor in cazul unor atacuri de panica avem multe resurse:

Peste 35 de psihologi și studenți la Psihologie din organizația Deprehub răspund la linia telefonică pentru domolirea anxietății și atacurilor de panică. Telefon: 0374 456 420.

Lecturi de carantină: Humanitas îți dă biblioteca virtuală, gratuit

Recomandarile mele Netflix:

Planeta Noastra

100 humans