Zilele frumoase de primavara si vara aduc cu ele si cheful de duca spontana. Asa numesc eu fenomenul cand ma trezesc intr-o zi de weekend si fara sa am un plan concret, incep sa fac un fel de munca de cercetas curios si dornic de aventura astfel incat ca in urmatoarea jumatate de ora sa para ca am un plan… De obicei acest plan include doar o idee, in jurul careia eu incep mai apoi sa deviez :” mai mergem si acolo/ putem sa o luam si in orasul x../ daca tot suntem aici putem intra si in cetatea asta..” si cam astea sunt discutiile :).

In acest caz, un weekend de 1 iunie atractia principala era satul Viscri. Asa ca am luat Google Maps-ul si am reusit sa ne trasam un mini itinerariu surprinzator de frumos de o zi: avea inclus un picnic “handmade” si vizitarea a 3 cetăți respectiv biserici fortificate – doar pe drum vazand ceteatea din Rupea am adaugat-o pe lista, asadar au fost 4. Era pentru prima oara cand le vizitam, si desi pentru mine punctul de interes era Viscri si celelalte destinatii ne-au depasit asteptarile.

Print screen G. Maps

Rupea:

Mergand noi frumos in drumul nostru spre Viscri, o cetate dominanta in varf de deal ni se arata, culmea si foarte accesibila cu masina (nici macar nu am folosit GPS-ul). Aproape ca o si auzeam cum ne chema sa ii admiram trecutul si frumusetea.

” Datorită poziţiei dominante pe care o ocupă în apropierea drumului european E 60, în dreptul oraşului, este o prezenţă remarcabilă de la mare distanţă. “

Este un loc pe care il recomand, mai ales daca te afli pe acest drum – prețul intrarii este de 10 lei, este un loc minunat pentru plimbare care ofera o priveliste asupra orasului si desigur pentru valoarea istoriei invatate.

Informatii suplimentare si date istorice despre cetatea Rupea gasiti aici: http://www.rupeaturistica.ro/cetatea-rupea/ 

Viscri -“o comoara transilvaneana”

Auzisem de multe ori de acest sat, nu știam ce e atât de special, insa acum as merge acolo weekend de weekend.

Înainte de a întra în curtea bisericii poți chiar sa îți întinzi paturica si sa iei un prânz pe cinste la umbra și admirând privelistea.

“Satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.”

Biserica fortificata, satul colorat, hambarul cu bunătăți si peisajul.. Toate astea fac din Viscri un loc ce trebuie vazut si trebuie simțit. Poate pozele de mai jos te vor convinge:)

Mai multe informatii oficiale aici http://www.m.viscri-info.ro/index.html

Partea de iarba verde

Cam asa aratau gustarile noastre si au fost delicioase asa servite pe un camp random in drumul nostru- avea flori, iarba moale si liniste in jur.

Biserica Fortificata din Biertan

Plina de mister, impunatoare prin stilul gotic si inconjurata de ziduri puternice de aparare, Biserica Fortificata din Biertan cu siguranta este un loc pe care vrei sa il vizitezi.

Mai multe informatii aici: http://www.sibiu-turism.ro/Ce-vizitam-Cultura-si-patrimoniu-Patrimoniu-religios-Biserici-fortificate-Biserica-fortificata-de-la-Biertan.aspx

Cetatea taraneasca de la Slimnic

Fiind singurii vizitatori ne-am simtit ca intr-o gradina cu ziduri caramizii: am stat pe iarba, ne-am dat pe leagan si pozele făcute au fost pe placul meu. Faptul ca este foarte aproape de Sibiu este un avantaj si in 25 minute te poti bucura de cafeaua ta intr-o gradina fermecata.

Mai multe informatii: http://www.sibiu-turism.ro/Ce-vizitam-Cultura-si-patrimoniu-Patrimoniu-religios-Biserici-fortificate-Cetatea-taraneasca-de-la-Slimnic.aspx

Dintre cele 4, tie ce loc ti-a placut cel mai mult? Iti plac genul acesta de activitati?

Ce o sa alegi?