Pentru ca nevoia de relaxare, fuga de cotidian si stiri devine tot mai mare pe masura ce se apropie zilele de weekend, joi ne agatam de Google maps si il transformam in cel mai bun prieten pentru cateva zile. Astfel, dupa 3 variante de trasee pe care le-am analizat, am ajuns pe ruta de mai jos, de vineri pe duminica: Coltesti si Rametea – Raven’s Nest – Albac – Arieseni- Rosia Montana.
Conacul Secuiesc de la Coltesti si Rametea
Poti savura o cafea delicioasa cu vedere la Piatra Secuiului, un peisaj mutat parca de pe wallpaper, poti sa faci o plimbare in imensa curte a conacului si poti de asemenea sa faci miscare.
Localitatea Rametea e foarte cunoscuta pentru peisajul spectaculos, casele medievale albe cu obloane verzi si multimea traseelor montane care se pot face in zona.
Satul se afla într-o vale (în depresiunea Trascăului), la poalele munţilor Trascăului. Aşadar, lângă sat se ridică, aproape dramatic, Piatra Secuiului – un perete stâncos foarte spectaculos, înalt de 1129 de metri.
Raven’s Nest Salciua- Satul ascuns
O sa las si imaginile sa vorbeasca si sa descrie cel mai bine acest loc minunat, pentru ca eu sunt inca in faza de uimire. Vazusem cateva clipuri despre acest cuib de Rai, insa nu ne-am documentat foarte bine, am preferat sa ne lasam surprinsi si dusi de val…sau “de deal”mai degraba. Aflat in varf de munte, satul este o oaza de liniste si verde, un loc de relaxare si deconectare totala. Proprietatea poate primi pana la 29 de oaspeti, in trei case traditionale, renovate, care dateaza din secolul al 19-lea si inceputul secolului 20.
Dupa un drum de aproximativ 3h din Sibiu, am luat o cina traditionala, ne-am bucurat de apus in varf de munte si de un foc de tabara in mijlocul “satului”.
Sambata dimineata, pornind de la 7:30 din cuib, la 10 minute de mers pe jos sunt peste 5 trasee de facut, atat de dificultate mica, cat si ridicata. Pentru ca nu am avut toata ziua la dispizitie si trebuia sa prindem si micul dejun, am ales sa vedem Huda lui Papara (pestera, rezervatie naturala) si Cascada Vanatarile Ponorului.
A fost spectaculos sa vedem cum se ridica ceata diminetii si sa simtim pe picioare roua, pe masura ce soarele incepea sa prinda din ce in ce mai multa putere. Pe dealuri, admirand muntii Trascaului, mai exista case din lemn rasfirate, foarte vechi care acum pot fi doar admirate.
Daca Raven’s nest este ocupat, poti alege o cazare in Salciua si poti urca chiar si cu o masina mica pana la troita de unde pornesc drumetiile. A fost prima data cand am ajuns in zona Apusenilor, dar cu siguranta vom reveni.
Albac si Arieseni
Parcul Natural Apuseni ofera foarte multe atractii unice de vizitat. Pentru ca vremea nu a mai tinut cu noi, am avut parte doar de plimbare si relaxare prin Albac si Arieseni… dar ne-am bucurat de liniste si munte, de oamenii frumosi si buni ai locului si de mancarea extra savuroasa oferita de doamna Aurora de la pensiune.
Obiectivele turistice ale zonei aici : https://www.arieseni.pro/obiective-turistice-arieseni
Rosia Montana – cariera uriasa de la Rosia Poieni
Plimbarea prin Rosia Montana ne-a lasat un gust amar datorita caselor ruinate pustietatii si privelistii dezolante a locului, dar ma bucur ca am ajuns sa vad si aceste locuri.
Dupa un drum destul de greu accesibil si cu ajutor din partea unor tineri localnici, am ajuns in fata Carierei Rosia Poieni, care ne-a uimit si ne-a facut sa ne simtim minusculi. Pana si utilajele de mare tonaj, pareau de sus niste jucarii, atat de imens este acest crater.
Cariera are forma unei pâlnii cu o adâncime de 360 de metri, respectiv 24 de trepte a câte 15 metri înălţime fiecare.
Citeste mai mult: adev.ro/pbcjzp
Simona
Superb articolul si foarte inspirational!! Am simti ca m-am relaxat impreuna cu tine 🙂
MyXi
Foarte tare
Multumesc pentru contributia pe care o aduci prin ideile si articolele tale
8 cazări de vis în România- family friendly
[…] și AICI […]