Am ales Viena in luna ianuarie, desi fiind o perioada friguroasa si acolo, orasul a reusit sa ne starneasca pofta si am mers foarte mult pe jos, bifand multe din obiectivele turistice (spre multumirea mea). Totusi, ne-am promis ca o sa ne intoarcem pentru faimoasele Targuri de Craciun vieneze.

“Capitala a muzicii, orașul lui Mozart, Beethoven și Schubert, dar mai ales al valsurilor lui Strauss” , Viena a fost surprinzator de placuta, a fost despre plimbari, cultura, apfelstrudel, muzica, vin fiert si … bomboane de ciocolata.

  • Gadilarea creierului prin Concertul de Muzica Clasica din biserica St.Anne – aceasta activitate ocupa locul 1 in topul meu si a fost cea mai faina experienta muzicala. Cele 4 instrumente parca ma gadilau pe creier in armonia lor, cadrul era unul magic si ne-a tinut prezenti in clipa aceea timp de 70 minute pe durata concertului. As spune ca acea seara a fost despre suflet si despre starea de prezenta ce venea din puterea instrumentelor… ceva inaltator, numai bun de povestit.
  • Impozantul simblol al orasului: Domul St. Stefan din Stephansplatz cu interiorul impresionant, ma ducea continuu la gandul cine a construit asa ceva si cum. Fara sa ne facem un obiectiv din asta, fiind in trecere am vizitat si celelalte catedrale si biserici cu stiluri arhitecturale deosebite: Peterskirche– ( Biserica catolica in stil baroc), Karlskirche (cele mai interesante aspecte ale bisericii in stil baroc sunt cele doua coloane fiind inspirate din Columna lui Traian din Roma) si Maria am Gestade (Biserica in stil gotic).

  • Muzeul de Tehnologie (Technisches Museum Wien) care ne-a trecut prin timp din anii ’30 pana in zilele noastre. Muzeul este unul in care nu este loc de plictiseala si in care poti face experimente in asa fel incat sa intelegi cum a evoluat industria si tehnologia. Aici eu una m-am distrat foarte tare cu probele de prezentatoare de stiri, aveam un platou foare bine amenajat si cu camerele pe mine, aveam si prompter si timp..era ca la carte.
  • Palatul Schonbrunn si Schonbrunn Belvedere : dupa ce vazusem locurile astea in multe poze parca ma asteptam sa nu mai fiu surprinsa, dar zapada din jur a creat un cadru aparte si locul a avut farmecul lui.
  • Gradina Zoologica Schönbrunn In graba noastra sa acoperim cat mai multe muzee si atractii turistice in 24 h, cand am ajuns la ZOO am alergat pana am ajuns sa vedem ursuletul panda. I LOOVEEEE PANDAAAAss 😊 a meritat tot ..si dupa am vazut Flamingo si cateva animale: elefanti, pinguini si cam atat. Cat ne-a permis timpul.
  • Time Travel Vienna– o aventura in istorie- un muzeu amuzant si educativ, aici i-am cunoscut pe Freud, Printesa Sissi, Franz Joseph al Austriei, Mozart. Scurt metrajul 5D ne-a facut sa zburam deasupra Vienei anilor 1830 si ne-a facut sa ne ridicam picioarele ferindu-ne de o invazie de soricei (sa le zic frumos).

Cafeneaua a fost deschisă în 1876, iar la sfârșitul secolului 19 a devenit un loc cheie de întâlnire a scenei intelectuale vieneze.

  • Turnul observator- Donauturm am mers pe jos mult incolo, era seara si frig si zona era cam dubioasa…insa a meritat. Am stat pana cand turnul s-a rotit de 3 ori cu noi si ne-a dat sansa sa profitam de priveliste.

Roata Uriasa din Viena *am trecut pe acolo:)

Cel mai dubios lucru din vacanta asta e ca intr-o seara, fiind doritori de un parc de distractii, am mers pe jos spre el..iar cand am ajuns acolo (unul dintre cele mai mari si frumoase parcuri de distractie ) se pare ca am ratat ceva. Totul era inchis si imaginea parca era desprinsa dintr-un film de groaza, doar cu noi doi mergand pintre casele bantuite si dubioase: rollercoasters, magazine cu suveniruri si alte chestii de la balciuri… Nu am indraznit sa fac nici o poza in “buricul targului”, am ajuns la Roata mare si am facut o poza…dupa care ne-am oprit la o bere intr-un pub si el suspect dealtfel :)).

Cineva trebuia sa salveze orasul

Cam cu astea am ramas, fizic… si un ghiozdan cu amintiri descarcate aici:

Ciocolata delicioasa, Wiener Apfelstrudel  delicios, gulas delicios