5. Bar hooping in Dublin

Pentru cine ma cunoaste foarte bine, stie ca bar hooping-ul este ca un vis pentru mine, mai ales facut alaturi de Razvan si prieteni. Am mai avut experiente de genul asta de ziua mea in centrul vechi din Bucuresti, in Liverpool si Barcelona… un real succes (if you know what I mean).

In Dublin pornesti de la o degustare de whiskey irlandez -marca Jameson- si urmatorul lucru e sa te trezesti pe o strada plina de pub-uri si turisti. Inauntru e multa veselie, se canta live si se bea multa bere Guinness. Chiar daca afara este inca lumina, toata lumea canta impreuna cu band-ul si cumva noi ne facem rost de palarii de paie. Intram cu usurinta in aceasta atmosfera si bucurie generala, oamenii zambitori facandu-ne sa ne simtim euforici si fara griji. Luam la rand vreo 4 pub-uri (printre ele si The Temple Pub, unde in urmatoarea seara se va intampla ceva maret pentru noi), dam “cheers” cu cativa necunoscuti, ne miscam pe stangul-dreptul, incercam gustari de pub, iar apoi mergem catre cazare.

Daca cumva nu ai o dispozitie prea buna, acesta atmosfera o sa te molipseasca cu fericire .. . nu stiu daca e de la starea generala de spirit a irlandezilor, sau a Guinness-ului…dar merita incercat.

6. Flamenco show in Barcelona

Lovely Barcelona

O scena mica, locuri cat pentru 30 de persoane si intuneric in sala. Intra in scena 3 spanioli autentici, imbracati in negru, fiecare avand un instrument simplu, dar pornind cu o bataie din palme pe un ritm incredibil. Cand incep si sa cante ni se face pielea de gaina si picioarele nu ne stau locului. Fac un intro spectaculos pentru a primi pe scena pincipala atractie a serii- dansatoarea de flamenco- o femeie cu pasiune in ochi, rochie colorata, senzualitate si castaniete.

Mai multe nu dezvalui, dar daca ajungeti in Spania o astfel de experienta este un “must have”. Foarte important este sa va rezervati locurile din timp- noi am fost la Los Tarantos Barcelona.

7. Karaoke in Philipine

Filipine a fost despre aventuri, curiozitati, prieteni, descoperiri, rasarituri, apusuri, rasete, invataturi, peisaje de vis, ape impecabile, natura, distractie si karaoke (prietenii stiu de ce) :).

In Filipine toata lumea canta… tot timpul si peste tot, fiind parte integranta a culturii lor. Aproape de finalul sederii noastre acolo, am acceptat cu greu sa mergem la karaoke night la insistentele lui Mada. Ce a urmat? pot spune ca i-am stricat mult dorita noapte de karaoke, pentru ca fiecare dintre noi parca a fost prins in “vraja” sistemului de muzica si nu se mai despartea de microfon. 7 oameni, o camera mica, o canapea, un glob disco, bauturi si vreo 3 microfoane. Toata cladirea a fost “asaltata” de glasurile noastre, de melodii de toate genurile de la “Dragostea din tei” la “I want to break free”, dar activitatea aceasta a fost peste asteptarile noastre si am avut parte de o distractie maxima.

O experienta numai buna de incercat alaturi de prieteni, oriunde in lume.