“Joie de vivre inseamna sa iubesti viata, sa iubesti oamenii, sa iubesti faptul ca traiesti, ca te simti viu. Inseamna sa zambesti, sa fii tu insuti si sa te arati recunoscator pentru toate lucrurile frumoase din viata ta: faptul ca esti sanatos, ca poti sa auzi, sa vezi, sa mergi; sa fii recunoscator pentru toti oamenii minunati si iubitori; sa fii recunoscator pentru natura care ne inconjoare si tot ceea ce ne ofera ea. Inseamna sa fii recunoscator pentru misterul vietii, pentru faptul ca suntem vii si respiram.. Joie de vivre inseamna sa imparti cu altii, sa zambesti, sa razi, sa-I faci pe oameni sa se simta ceva mai bine atunci cand sunt tristi, sa te simti util, sa-I faci pe altii sa creada in viitor. Inseamna sa alegi sa fii pozitiv”

“Cred ca joie de vivre inseamna o atitudine optimista cu privire la viata ta si capacitatea de a te bucura de ceea ce ai, fara sa-ti faci prea multe griji din cauza a ceea ce nu ai. Sa gasesti bucuria in existenta cotidiana nu e neaparat usor, dar e mai simplu atunci cand iti imparti viata cu persoana pe care o iubesti. “

Ce cred eu ca inseamna pofta de viata? Poate ca e constientizarea cu adevarat a faptului ca niciunul dintre noi nu va trai  la infinit, ca nimeni n-ar trebui sa pretinda ca va trai o vesnicie sau sa astepte asta.