“Joie de vivre înseamna sa iubești viata, sa iubești oamenii, sa iubești faptul ca trăiești, ca te simți viu. Înseamna sa zâmbești, sa fii tu însuți si sa te arați recunoscător pentru toate lucrurile frumoase din viata ta: faptul ca ești sănătos, ca poti sa auzi, sa vezi, sa mergi; sa fii recunoscător pentru toți oamenii minunați si iubitori; sa fii recunoscător pentru natura care ne înconjoară si tot ceea ce ne oferă ea. Înseamnă sa fii recunoscător pentru misterul vieții, pentru faptul ca suntem vii si respiram.. Joie de vivre înseamnă sa împarți cu alții, sa zâmbești, sa razi, sa-i faci pe oameni sa se simtă ceva mai bine atunci când sunt triști, sa te simți util, sa-i faci pe alții sa creadă în viitor. Înseamnă sa alegi sa fii pozitiv”

“Cred ca joie de vivre înseamnă o atitudine optimista cu privire la viata ta și capacitatea de a te bucura de ceea ce ai, fără sa-ți faci prea multe griji din cauza a ceea ce nu ai. Sa găsești bucuria în existenta cotidiana nu e neapărat ușor, dar e mai simplu atunci când iți împarți viata cu persoana pe care o iubești. “

Ce cred eu ca înseamnă pofta de viata? Poate ca e conștientizarea cu adevarat a faptului ca niciunul dintre noi nu va trai  la infinit, ca nimeni n-ar trebui sa pretindă ca va trai o veșnicie sau sa aștepte asta.