În toate călătoriile întâlnim diferite tipologii de oameni, iar când călătorim cu gașca de prieteni fiecare ne regăsim un profil din unul de mai jos:

1.Planificatorul/ Organizatorul

Este persoana care are vacanța pregătită cu multe luni în avans. Se documentează foarte bine despre toate locurile și atracțiile. Are toate biletele pregătite, un itinerar foarte bine pus la punct pe zile și ore. Nu lasă nimic la întâmplare. Are un plan și nu îi este frică să îl implementeze:). Liste, liste, liste.

Nu e cazul meu.

2. Comodul

Nu ii spunem leneșul, dar aceasta persoana clar prefera o vacanță întreaga de stat la mare și soare, fără alte activități sau vizite care presupun orice tip de efort. Comodul e pe relaxare, good vibes only, dormit până târziu… genul de persoana care ți-ar zice: “chill out”:)). De obicei întârzie, sau lasă totul pe ultimul moment.

Not me ;))

3. Exploratorul

Persoana curioasă, dornică de a vedea tot ce se poate vedea în locul respectiv. Curioasă, activă, mereu uimită neobosita și în mișcare mereu pentru a nu rata nici un obiectiv turistic în zonă. Ei bine, aici sunt vinovată, clar. Atunci când merg în concediu sunt neobosită. Pot să mă trezesc în fiecare dimineață la răsărit și seara să nu vreau sa merg la culcare.:))

4. Aventurierul

Dependent de adrenalină, această persoana iubește experiențele noi și extreme, mâncărurile ciudate și poate fi numita the “yes man”. Aventurierul e primul în parcurile de distracții, la jocurile pe apă, uscat etc, e pumped up rau de tot :)).

Eu nu ma pot lauda cu asta, îmi este frica de tiribombe.

5. Fotograful

Acel călător care face poze la absolut orice- de la borduri, la copaci, magazine, piețe, plajă… oriunde, minim 100 de cadre. În plus își pune și partenerul să îi facă poze din toate unghiurile.

Vinovată și aici! (Se spune ca îți amintești mai bine vacanța atunci când faci poze).

6. “Cărăușul”

Cel care își împachetează și își pune în bagaj toată casa. Multe rânduri de haine, de încălțări, de electronice, device-uri ..tot felul. Ma tem că în această categorie se află mai multe femei :))

7. Influencerul

Filmează totul, la orice pas. Arată tot ce face, mănâncă, bea, prezintă ținute și localuri demne de vizitat. Cred că partea grea aici e că Influencerul nu apucă să se bucure cu adevărat de vacanță pentru că trebuie să aibă content mereu și să fie online. Dar de, eu după de unde aflu toate chestiile tari??

8. Negativistul

Nimic nu e bun- cazarea nu arată chiar de 5 stele, mâncarea e prea puțina sau prea multă, e prea mult de mers pe jos, e prea cald, e prea frig, nisipul nu e fin.. Chiar și în vacanța ideală persoana negativista ar găsi câteva motive pentru a se plânge.

9. Colecționarul

Cel care colecționează amintiri, dar și tot felul de suveniruri din fiecare loc în care ajunge- de la magneți de frigider, la tricouri, bibelouri, căni, brățări, icoane, băuturi specifice, mâncăruri etc.

Nu e cazul meu. Doar magnet de frigider iau.:)

10. Cumpătatul

Este calculat și are mereu grija de buget. Alege variantele mai ieftine și cheltuie foarte puțini bani în fiecare vacanță, cunoscând fiecare truc pentru a se încadra într-o anumită sumă cheltuită pe zi.

Eu nu:)).

Te-ai regăsit în aceste tipare? Tu ce călător ești?