1. Ne poți spune câteva lucruri despre tine, pentru cei care nu te cunosc?

Ma numesc Malina Stoica (Sasu numele de fata) am 33 Ani. Sunt sotia unui om minunat ,si mama a doi copii .Locuiesc in Sibiu de la varsta de 19 ani , de cand am inceput sa studiez la “Universitatea Lucian Blaga”. Lucrez  in domeniul bancar de 13 ani. In copilarie am  locuit intr-un  sat din Județul Sibiu, Ernea la doar 70 km de Orasul Sibiu. Viata la tara a fost extrem de frumoasa si speciala. A fost distractiv, cand cu parintii si fratele meu mergeam la cules de porumb si adunat de fan, de asemenea  impreuna cu bunica mea faceam bulion si dulceata. 🙂 Sunt un om tolerant , am trecut peste multe. Multi ma numesc femeie puternica.
Pot fi OK pana la un punct. Detest minciuna si prefacatoria. Imi place sa calatoresc, dar cel mai mult imi place sa ma distrez si sa petrec timp de calitate cu baietii mei: sotul si baietelu nostru.

Cifra 7, are o mare semnificatie pentru mine si cred ca e cifra care mi-a schimbat viata:

  • pe data de 7 m -am nascut 
  • pe data de 7 mi-am gasit jumatatea 
  • pe data de 7 s-a nascut sotul meu
  • in luna 7 ne-am casatorit 
  • in luna 7 s-a nascut ce-l de-al doilea copil
  • in luna 7 am avut a doua operatie pe cord deschis.

2. Care a fost cel mai greu moment din viața ta și ce ai învățat din el? 

Au fost mai multe momente grele in viața mea , dar momentul marcant este cel al pierderii fetitei noastre- Mali- la doar 4 luni de viata .Nu poți trece niciodată peste moartea unui om drag, însă, în timp, reușești să trăiești cu durerea. Îţi intră în sânge, nu numai în inimă. Pierderea unui copil e un lucru extrem de greu, de dur. Poate chiar inimaginabil! Mi se pare atât de dur acest subiect încât nu poate spune nimic mai mult… Inima mea s-a umplut de durere , căci dupa 2 sapatamani de la pierderea fetitei in urma unor  investigații am aflat ca trebuie sa fiu operata pe cord. Vestea diagnosticului: imi spuneam ca nu poate fi adevarat, nu are cum, picioarele mainile imi tremurau. Doctorul cu o voce calda ma incuraja “ai sa vezi o sa fie bine”.  Atunci  mintea mea era conectata la tine ingerasul meu, doar tu ma vei ajuta sa traiesc aici pe pamant pentru fratiorul tau, care mereu isi aminteste de tine si ne intreaba “Mami, oare Mali cum arata?, cred ca semana cu mine? cred ca avea parul ca si tine ? ” .La  primul control de la  operatie primesc o veste cumpilta  trebuie sa fiu operata pt a 2 oara ,de acesta data pe cord deschis. Din cauza ca inima a fost marita valva mitrala nu mai  inchidea . O luam de la capat. Lupta continua “Doamne fii cu mine!”. In vara anului 2018 fratele meu urma sa se casatoreasca , psihicul meu era cazut. Nu știam de ce sa ma pregatesc de nunta sau de operatie, care urma sa fie extrem de grea. Exact vineri inainte de nunta lor am aflat ca luni trebuie sa ma prezint la operatie. Prin toate incercarile si necazurile  vetii, am avut biruinta. Am fost si criticata. 

A fost  o seara de  iarna, Decembrie 2016, sfarsit de An .Primesc un telefon de la un satean care lucreaza la Pompieri. “Malina? Da, eu sunt .Te rog sa iei loc  imi spune el . Stii, eu sunt la serviciu si tocmai am aflat ca la ieșire din Medias spre Sibiu a avut  loc  un accident, fratele tau. Mintea imi spunea : Nu pot sa cred, de ce el? tocmai el ?baiat bun care n/ar fi gresit cu nimica nimanui .Pe fir  se mai auze, stii este destul de grav ,accidentul s-a produs frontal. Ionel ,urmeaza sa fie descarerat,starea lui nu este tocmai  buna”.A fost o seara de disperare de speranta. A ajuns la spital cu rani grave ,fractura de bazin ,sold rupt, dureri mari de brate. Abia dupa doua saptamani a fost operat , apoi treptat se contureaza totul .Au trecut luni de zile si multe perioade de tratamant de recuperare pe care fratele meu trebuia sa le urmeze. El mereu spune: “sora, noi, prin toate incercarile si necazurile vietii avem biruinta. Dumnezeu ne-a dat asigurare ca nici o incercare nu ne va testa dincolo de capacitate noastra de a suferi ,si a pregatit si mijlocul sa iesim din ea ca s-o putem rabda. “

Suferinta este necesara , dar nimanui nu-i place si nici nu o doreste. Eu consider suferintele ca fiind foarte  multe învățături.

Nasi la botezul lui Mali

3. Ce te-a ținut puternică atunci când simțeai ca nu mai poți?

Bunica mea mereu îmi spunea: ” Roaga-te, ACCEPTA CA LUCRURILE NU MERG ÎNTOTDEAUNA ASA CUM ÎȚI DOREȘTI! “

4. Care sunt lucrurile cele mai importante în educația unui copil?  

Să fim un model pentru el. Copiii învață cel mai mult din ce observă în jur, așa că primul pas ar fi sa-l ajutăm să vadă la noi ceea ce ne dorim să sădim în el. Indiferent de ce le spunem, copiii vor trage concluzii despre ce valorizam noi, din ceea ce observă că facem. Să discutăm despre situațiile de zi cu zi. De cate ori avem ocazia, deschidem subiectul valorilor cu el. Să petrecem timp de calitate împreună. Să implicăm copilul în acte caritabile. Indiferent de cauza pe care alegem să o susținem.

5. Ce înseamnă fericirea pentru tine?

 Fericirea este despre oamenii din jurul meu. Familia si prietenii tot  timpul aproape. Îmi găsesc fericirea in ochii copilului meu.

6. Dacă ai sta față în față cu Dumnezeu ce i-ai spune?

 I-as multumi ca m-a trezit cand dormeam cu ochii deschisi, pentru ca mi-a arătat ceea ce trebuie sa vad ca eu sa aleg calea cea buna. Chiar si cand mi a fost greu am avut ai mulțumi.

7. Ce înseamnă pentru tine să ai poftă de viață?

Să-mi găsesc echilibrul in toate si sa ma bucur in fiecare clipa de viata. Momentul pe care il traiesc acum. In general incerc sa traiesc momentul  sa fiu fericita.

Sunt onorata sa fac parte din cele 7 femei care te inspira. Esti cu adevarat speciala. Pentru gestu-n sine ca m-ai ales, iti multumesc :).

Cu drag, Mali