O mare provocare pentru părinti, nu-i asa? Uneori jucăriile mici sau mari uitate prin casa, ajung pe talpa noastră sau au “grija” de degetul mic de la picioare. Auchhh!

Jucării, jocuri, cărți, mingi, lego, culori, păpuși- Toate tind sa se înmulțească rapid în casa, asa ca o bună organizare a acestora poate fi o soluție salvatoare de timp, răbdare și spațiu. Părintii știu de ce, pentru ca de multe ori ei sunt cei care, fie la sfârșitul unei zile, fie de mai multe ori pe zi- strâng, ordonează, arunca, pun la loc toate aceste obiecte. (cinste noua:))

Iată câtiva pași, care pot chiar face minuni într-o casă cu copii:

  • Înainte de a trece la treabă, implica și copilul în acest proces de organizare și transforma-l într-o forma de joacă. In acest caz, este nevoie sa ții cont de părerile și preferințele lui, pentru că el este cel care beneficiază în mod direct de schimbări și îi va fi mai ușor sa respecte mai apoi acea ordine.
  • Definește clar un spatiu sigur in care sa fie ținute toate jucariile și jocurile– camera copilului, sau daca nu e cazul, un alt colț din casă.

  • Sortarea tuturor obiectelor este un pas de importanta majoră. Creează trei gramezi care să reprezinte lucrurile: de păstrat, de donat, de aruncat.

  • Împarte toate lucrurile pe care ați decis sa le PĂSTRAȚI pe categorii. Acestea pot fi: Puzzle, Carti, Masini, Roboti, Papusi, Animale, Lego, Rechizite, Plusuri, etc.

  • Găsește un loc pentru fiecare categorie. Poți folosi suporturi verticale, coșuri de plastic, cufere mari de depozitare, cutii mari de plastic sau de lemn, biblioteci sau dulapuri regândite si reinventate șamd. Lasă la îndemâna acele cutii/coșuri/recipiente care conțin jucăriile cele mai des folosite.
  • Profită de spațiul vertical pentru depozitare – astfel, vei lăsa podeaua liberă, iar cel mic va avea suficient spațiu să se joace în voie. Adaugă câteva etajere/rafturi dacă este nevoie.
  • Prin folosirea organizatoarelor copiii pot fi mai atrași spre a pune chiar ei jucăriile înapoi la locul lor și de a păstra ordinea. (Hopefully)

Sper că am facut câtiva părinți fericiți prin aceste câteva idei și sper că sunteți pregătiți să “dați drumul la treabă”.

Pentru ca este o zona atât de amplă și în continuă schimbare sau creștere :)), zona dedicată jucăriilor uneori trebuie “atacată” alături de profesioniști.

Mulțumesc @artaorganizarii pentru colaborare și sper sa avem cât mai multe case organizate si suflete fericite.