Tind să cred că Albert Einstein chiar a descifrat toate secretele și adevărurile lumii. Ma bucur că a lăsat aceste comori umanității. El zicea așa:

Există doar două moduri de a-ți trăi viața. Unul este să crezi că nimic nu este un miracol. Celălalt este să crezi că totul este un miracol.

Daca am privi viata in fiecare zi ca un miracol? Cum să facem asta?

Iată 10 lucruri care îți pot reda pofta de viață și te pot ajuta să vezi mai bine miracolele din viața ta:

1 – Trezește-te bucuros și culcă-te împăcat

Dacă am trăi ca și cum totul ar fi un miracol, ochii ni s-ar deschide și un zâmbet ne-ar apărea pe față la gândul: „O nouă zi a început. O zi cu bucuriile, provocările și învățăturile sale. O zi pe care am o șansă incredibilă să o trăiesc. »Respirăm adânc și sărim din pat! Și, seara, mai degrabă decât să ne oprim asupra zilei noastre și a tot ceea ce a fost rău și greu, am putea mulțumi pentru tot ce ne-a oferit bun.

2 – Admiră-ți corpul

Dacă am trăi ca și cum totul ar fi un miracol, ne-am privi în oglindă, nu ne-am arăta toate greșelile, nu ne-am lăsa ochii să nu vedem. In momentele de recunoștință maximă ma gândesc la această mașinărie minunată care adăpostește sufletul nostru. Ma gândesc cât de conectat este corpul nostru cu Dumnezeu, cu natura, cu toate elementele acestei lumi. Corpul nostru este chiar simbolul generozității, inima ne bate continuu, plămânii ni se ridică fără să ne gândim la asta, intestinele noastre fac o muncă esențială în umbră. Într-adevăr, nu ne facem niciodată timp să ne mulțumim corpului și să-l onorăm și, totuși, acesta este cel pe care ne putem baza. El este mereu acolo pentru noi. A trai viata ca si cum totul ar fi un miracol inseamna sa ne facem timp pentru a ne privi corpul si a-l respecta. Aruncă-i o privire de dragoste, în fiecare dimineață. “Ascultă-ti inima care cântă, nu bate.”

3 – Savurează mâncarea

Dacă am trăi ca și cum totul ar fi un miracol, am înțelege că mâncatul dă combustibil corpului nostru și deci vieții noastre, contribuind direct la starea noastră de bine. Savurează și gustul fiecărei mese, dar și pregătirea ei. Acum am putea să ne pregătim mesele și să mâncăm în timp ce ne lăsăm copleșiți de recunoștință : „Mulțumim soarelui și ploii, mulțumim tuturor acelor oameni care au făcut posibilă această masă. Mulțumesc pentru această șansă, pentru această minune. »

4 – Lucrează diferit 

Dacă am trăi ca și cum totul ar fi un miracol, am înțelege cât de norocoși suntem să avem un loc de muncă. Am putea vedea valoarea pe care o aducem oamenilor prin el, am înțelege că putem contribui la ceva mai măreț decât noi. Am putea să ne demonstrăm și să ne apreciem abilitățile. Da, oricare ar fi munca noastră, suntem folositori pentru cineva de pe pământ și chiar aducem fericire prin ceea ce facem noi. Rezultatele muncii noastre ne pot face fericiți.

5 – Menține relații fericite

Ca ființe umane, avem atât de multe resurse la dispoziție. A trăi ca și cum totul ar fi un miracol înseamnă a simți miracolul de a fi în viață, iar pentru celălalt din fața noastră, este același lucru. Suntem acolo, împreună, datorită energiei Vieții. Se revarsă în noi. Dacă am trăi ca și cum totul ar fi un miracol, am înțelege că nu suntem acolo pentru a alimenta ura și răzbunarea, pentru că Viața este prea prețioasă pentru asta. Am ști că ceilalți sunt doar oglinzile noastre și de aceea îi învinovățim pentru ceea ce ne învinovățim pe noi înșine. Am vedea în alții același copil rănit pe care îl avem în noi înșine. Am avea grijă de ceilalți așa cum am avea grijă de noi înșine. Nu suntem singuri împotriva tuturor. Nici măcar nu suntem singuri. Toți suntem la fel. Tot ce ne dorim este să fim fericiți. 

6 – Folosește-ți timpul diferit

Timpul nostru este principala noastră bogăție, pentru că ne este dăruit zilnic, gratuit, nu trebuie să facem nimic pentru a-l obține. Cu toate acestea, poate fi retras de la noi în orice moment și fără notificare. Și dacă am trăi ca și cum totul ar fi un miracol, nu am vrea să mergem repede și nici să-l irosim făcând lucruri care nu ne plac. Am trăi fiecare moment al vieții noastre, chiar și pe cele mai dificile, plictisitoare și stresante, cu recunoștință în inimă. Am ști că suntem norocoși, pentru că Viața încă mai curge prin vene.

7 – Fă față provocărilor vietii de zi cu zi

A trăi viața ca și cum totul ar fi un miracol înseamnă a accepta că viața are suișuri și coborâșuri. Că nu totul este ideal și că ne confruntăm cu provocări. Aceste provocări sunt lecții, ne deschid ochii asupra lucrurilor de schimbat sau lucrurilor de trăit pur și simplu. Și dacă am trăi de parcă totul ar fi un miracol, am accepta să întârziem, nu ne-am pune în pericol să nu fim, am zice pentru orice moment mai greu “am să trec și peste asta”.

8 – Fă pace cu trecutul tău

A trăi viața ca și cum totul ar fi un miracol înseamnă a lăsa trecutul în trecut. Nu ne-ar mai fi frică de acest trecut, am avea doar o privire de recunoștință sau compasiune pentru el. Am accepta prin ce am trecut știind că astăzi suntem cine suntem datorită a ceea ce am trăit diferit. Am merge înainte cu inima ușoară și plini de încredere pentru ceea ce ni se întâmplă, chiar acum. 

9 – Privește încrezător spre viitor

A trăi viața ca și cum totul ar fi un miracol înseamnă a ne lăsa inspirați de viitor, înseamnă a ne oferi dreptul de a visa, rămânând în același timp recunoscători pentru ceea ce ne oferă prezentul. Viitorul este o direcție, nu o destinație. Și dacă am trăi ca și cum totul ar fi un miracol, ne-am accepta situația în timp ce ne construim, pas cu pas, viitorul nostru. Am fi plini de bucurie, de recunoștință pentru acest prezent și am simți o mare speranță și o mare încredere pentru viitorul care urmează. 

10 – O altă viziune asupra fericirii- “ochelarii miracol”

A-ți trăi viața ca și cum totul ar fi un miracol înseamnă a da tot spațiul fericirii. Este despre a vedea dincolo de imperfecțiuni, înseamnă a depăși temerile noastre, înseamnă a trăi ceea ce trebuie să trăim cu recunoștință și încredere. Și dacă am trăi ca și cum totul ar fi un miracol, am ști că fericirea noastră este în noi. Este în felul în care ne privim pe noi înșine și la ceea ce ne înconjoară.

 Fericirea înseamnă să zâmbești din tot sufletul, dar este și să plângi de durere cu acea scânteie de speranță în inima ta. Într-adevăr, este prezentă în cele mai frumoase și mai rele momente din viața noastră. Ne aparține. Depinde de noi să avem grijă de ea și nu invers.

Așadar dacă vrei să începi să ai zile (si) mai bune, puneți ochelarii de miracole și privește lumea cu alți ochi. Eu ma minunez continuu- de magia și iubirea ce se afla într-un om, de complexitatea și totodată simplitatea trăirilor lui, de cum creste o ființă în pântecul mamei, de culorile bogate ale florilor de câmp, de fiecare colț unic de lume… și chiar și cât de ciudat suna unele cuvinte dacă le tot repeți…ce mă mai minunez…

Recomandarea mea de film:

https://youtu.be/ASAGdtAJPnU

Recomandarea mea de muzica: