Aeroportul din Sibiu

Stiu ca acum este ceva comun, natural si poate deloc special un zbor cu avionul, dar eu inca ma tin de amintirea primei calatorii cu avionul. Se intampla acum 9 ani, spre Londra- in prima vacanta in afara tarii. Pe langa primele mele senzatii de fluturi in stomac imbinate cu cele asemanatoare unui rollercoaster datorate decolarii, parca si mintea mea decola spre noi constientizari. Ma simteam in fata unui eveniment foarte important in evolutia lumii. Imi dadeam seama pentru prima data – mai mult- o luam ca pe o minune a zilelor noastre aceasta de a putea ajunge dintr-un colt al lumii in altul, intr-un timp atat de scurt. Eram privilegiata dacă ma gandeam ca traim intr-un timp care ne permite sa facem asta și ca alți oameni in istorie nu au putut sa o faca.

Momentul culminat de uimire, recunoștinta si gol in stomac au fost la intrarea in nori, iar apoi deasupra lor… De unde sa stiu ca acolo deasupra, indiferent de vremea de jos, norii sunt super frumosi și pufosi și albi, pusi intr-un cer pur albastru?? Nu am mai fost niciodată p-acolo…La aterizare fluturii m-au si speriat putin si au fost nastrusnici la contactul cu solul, dar faptul ca ajunsesem cu bine, deja pentru mine era o minune. Primul meu zbor cu avionul nu a fost doar un zbor cu avionul, poate nici nu e vorba despre un zbor cu avionul, ci mai degrabă despre o asociere.

Probabil ca pare pueril asta și poate o sa radeți la ce am descris mai sus, dar acum dupa aproape 100 de zboruri, nu mai simt asta… Nu mai simt “minunea” prin care o masina de muuullteee tone reuseste sa se desprinda de pe sol, sa te duca sus intr-un loc in care parca nici nu exista timp si de unde privesti pamantul… fluturii nu mai sunt și cumva faptul ca ajungem cu bine la destinație este un fapt pe care il iau garantat, indiferent daca aterizarea a fost sau nu lina. Emoțiile nu mai sunt… Noi oare nu asta cautam? Ceva care sa ne miste prin stomac sau inima?

Așadar, mi-ar placea sa vad cu ochii primei calatorii toate calatoriile, pentru ca felul in care vedem pentru prima data un lucru- felul in care cunoaștem pentru prima data o persoana, ochii cu care am vazut prima zi de scoala, sau prima data cand facem ceva pentru prima data- e cu totul si cu totul special prin toate trairile pe care ti le ofera.