3 Rețete de bunătăți de sezon

Cand vorbim de toamna ne gandim la placinte cu dovleac sau mere, supe crema de legume si mirosul de copt persistent in bucatarie. Acest anotimp colorat aduce cu el si o varietate de retete gata sa fie incercate de oricine in bucatarie.

Sonia, pasionata de gătit si de impresionat prietenii cu savuroasele ei preparate, ne impartaseste 3 retete cu care sa ne bucuram simturile in aceasta perioada. Prin pozele ei simt cum creativitatea si joie de vivre-ul domnesc in bucatarie.

🌸(Edible) Flower Cookies 🌸

🌸 Ingrediente
300 de grame de făină (000)
100 grame zahăr ( se poate folosi si stevia)
200 grame unt nesărat (temperatura camerei)
2 galbenusuri de ou
1 lingură extract de vanilie (opțional)
Flori comestibile (am folosit panselă, lavandă, fenicul)
1 albus de ou

🌸 Instrucțiuni

  • amestecați untul și zahărul / stevia împreună cu un mixer până când sunt cremoase
  • se adaugă făina pe loturi, apoi gălbenușurile și extractul de vanilie
  • frământați aluatul, aplatizați-l și formați o formă rotundă, așezați-l într-o folie de plastic (folie) și răciți-l la frigider timp de 30 de minute
  • acum vine partea frumoasă; ) alegeți-vă florile, spălați-le ușor și așezați-le pe un covor / șervețel de hârtie
  • preîncălziți cuptorul la 170C
  • scoateți mingea de aluat din frigider și rulați-o (1/2 cm grosime) și apoi utilizați un tăietor de cookie-uri (sau orice formă doriți) pentru a crea cookie-urile
  • ornează fiecare prăjitură cu un strat de spălare cu ouă și apoi așează-ți florile (astfel încât să se lipească de prăjitură), apasă ușor pe ele și adaugă un strat suplimentar de spălare cu ouă
  • coaceți timp de 8-10 minute (sau până devin aurii)
  • lăsați-i să se răcească (deși poate fi foarte greu:) și bucurați-vă!
Cookies cu flori comestibile

🍎 Apple Chai Cake

Apple Chai Cake

Ingrediente:
1 cană de apă
4 linguri frunze de ceai
1 cană de făină simplă
1 cană de făină de patiserie din grâu integral
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță pudră de ghimbir uscat
½ linguriță semințe de cardamom verde, măcinate
¼ linguriță boabe de piper negru, proaspăt măcinate
2 cuișoare, proaspăt măcinate
½ baton de scorțișoară, proaspăt măcinat
¼ linguriță de anason stelat, proaspăt măcinat
1 lingurita de unt pentru ungerea tavei
1½ unt nesărat, înmuiat la temperatura camerei
1 cană zahăr brun, ambalat
4 ouă mari, la temperatura camerei
½ cană iaurt grecesc simplu fără grăsime
2 mere mari, rase
1 lingură făină universală
1-2 lingurițe de zahăr de cofetărie, pentru praf prăjitura

  • Instrucțiuni
  • Centrați un grătar în mijlocul cuptorului și preîncălziți la 170 grade C.
  • Într-o cratiță mică, aduceți apa la fierbere. Adăugați frunzele de ceai în apă și continuați să fierbeți un minut, apoi lăsați frunzele de ceai să se absoarbă în apă timp de 5 minute. Strecurați lichidul printr-o strecurătoare de ceai într-o ceașcă curată și aruncați frunzele. Clătiți cratița curată (pentru a vă asigura că nu rămân în urmă frunze de ceai reziduale). Transferați ceaiul înapoi în cratiță și readuceți-l la fierbere la flacără mare. Reduceți flacăra la foc mic și reduceți volumul lichidului la aproximativ ¼ ceașcă. În acest stadiu scoateți ceaiul și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.
  • Bateți și amestecați toate ingredientele de la făină la anasonul stelat și păstrați-le deoparte.
  • Tapetați o tava rotundă de cu hârtie pergament și ungeți uniform cu untul.
  • Folosind mixerul, amestecati untul și zahărul timp de 7 minute cu viteză medie. Bateți cate un ou pe rând pentru a obține un aluat de tort neted și cremos. Adăugați ceaiul concentrat răcit pregătit mai devreme în aluat și amestecați complet.
  • Adăugați jumătate din ingredientele uscate amestecate în aluatul de tort. Combinați complet în aluat până când nu se mai văd pete de făină. Opriți mixerul și adăugați iaurtul în aluat și bateți ușor cu viteză mică până când se combină complet. Bateți făina rămasă până când nu se mai văd pete de făină.
  • Strângeți ușor lichidul din merele rase între palmele mâinilor și rezervați două linguri de suc. Aruncați merele în făina suplimentară și adaugati merele rase și sucul rezervat în aluat.
  • Se toarnă aluatul în tigaia pregătită. Neteziți suprafața cu o spatulă offset și coaceți timp de 50-60 de minute în cuptor. La jumătatea procesului de coacere, deschideți cuptorul și rotiți tigaia pentru a asigura coacerea uniformă. Tortul este complet copt atunci când centrul este ferm la atingere sau când o frigăruie iese curată din centru. Scoateți tortul copt și lăsați-l să se răcească în tava timp de 20 de minute. Rulați un cuțit între marginile tortului și tava și transferați tortul într-o grătar. Răciți prăjitura complet la temperatura camerei timp de cel puțin 1-2 ore.

🍎 (Light, no regrets) Apple Tart 🍎

🍎Ingrediente

200 grame făină de migdale
120 grame unt
1 lingură iaurt
1 ou
Umplutură: 4 mere, 1 vârf de scorțișoară, 3 linguri de stevia praf sau xilitol, coajă de lămâie netratată, 1 vârf de sare, 50 ml smântână, 1 ou.

🍎Instrucțiuni

  • amestecati faina de migdale cu untul, adaugă oul și iaurtul și rulează într-un aluat
  • înfășurați aluatul într-un strat de 5 mm și puneți-l într-o tavă de tartă (26 mm diametru) trăgând bine marginile
  • faceti câteva găuri în aluat cu o furculiță (lăsați aluatul să respire)
  • începeți să pregătiți umplutura, tăind merele în felii (tăiați merele în jumătate și apoi pe verticală) și apoi așezați-le în tarta (modelul depinde de dvs.:)
  • preîncălziți cuptorul la 170C
  • amestecați stevia cu scorțișoara, coaja de lamaie, sarea, smântâna si oul si toarna amestecul peste mere
  • coaceți timp de 30-40 de minute (sau până devin aurii)

Soba Noodles with Pak Choi, Enoke & Shiitake Mushrooms (Asian)

” Gustoasă şi gurmandă, toamna ne îmbie cu naturaleţe să gustăm din roadele ei. E un anotimp savuros până la ultima boare de vânt, iar dacă arunci un ochi prin pieţe vezi numai bunătăţi parfumate, dulci şi zemoase, crocante, încât e imposibil să rezişti unui răsfăţ cu fructe şi legume proaspete. Miros de mere coapte cu nuci, vin fiert şi aromă curată de ploi – aşa se simte toamna în case şi în aer. “