“Slip’n Slide” este evenimentul care an de an marchează sfârșitul verii pentru un grup de colegi și prieteni din Sibiu. Vara este sărbătorită într-un mare fel în inima naturii, cu activități aventuroase, distracție și oameni frumoși. După câteva zile de muncă intensă, pregătiri, instalări și o bună organizare din partea echipei- voluntari cu dorință de lucru- Slip and Slide’ul oferă un loc cu zâmbete și relaxare, lipsit de orice stres sau grijă, sub cerul plin de stele.
Mihai Culcea- parte din echipa de organizare, răspunde întrebărilor de mai jos legate de acest eveniment.
1. Câteva lucruri despre evenimentul în sine: când a început, unde are loc, cui se adresează?
“Slip and slide” este o întâlnire cu colegii de muncă cu ai lor prieteni, care a inceput in vara lui 2018 si a continuat in fiecare an.
Chiar daca l-am definit cu circuit inchis, fiind doar prieteni ai celor care pun umarul la organizare, mereu am avut entuziaști noi in grup.
Ideea a venit ca propunere din partea lui Cosmin, iar deja de la auzul ei, imaginatia a luat amploare si totul a fost facut din energia grupului.
Am selectat pe spranceana din jurul nostru, ingredientul principal cautat fiind spiritul de initiativa, implicarea fara asteptari si dorinta de contributie. Tot ce facem este din pura pasiune, profitul fiind out of scope.
Apoi de la o sesiune la alta, an de an, am invatat foarte de multe lucruri pe care le-am integrat in imediat urmatoarea editie… si uite asa am ajuns la editia cu numarul 4.
2. Care sunt activitățile care au loc într-un astfel de weekend? Cum arată o zi în “Funland-ul” Slip’n Slide?
Evenimentul este impartit in 2 etape cu un grup diferit.
Prima jumatate Miercuri-Vineri – este etapa de constructie a aparatelor, unde de fiecare data am avut voluntari cu mare pricepere si dorinta de lucru, iar a doua de obicei Vineri- Duminica este formata din restul grupului, prietenii grupului de constructori care se alipesc la imprejurimile impodobite cu sursa de adrenalina.
De la activități sportive care implica multă distracție și puțina nebunie- topoganul de apa, tiroliana peste lac, saltul în apă de pe sfoară, paddleboarding, wakeboard, dar și activități care presupun relaxare și bună dispoziție: statul pe hamac, cantece la chitară, gătitul tocanitei la ceaun și poveștile în jurul focului.
3. Care au fost cele mai nebune aventuri trăite aici? (Sporturi încercate pentru prima data, sperieturi, jocuri, instalări with a twist)
Vedeta fiecarei editii si nelipsita inca de la inceput este faimosul Slip and Slide, care in fiecare an propune o rampa mai spectaculoasa, mai lunga care se termina cu un salt si mai plin de adrenalina. Aici nu au lipsit mici incidente in fiecare an, zgarieturi, negrituri, lovituri, dar din fericire nimic grav pana acum.
Swingul dintre copaci este de asemenea un sport extrem as putea zice, tocmai de aceea destul de putin entuziasti se aventureaza sa sara de pe mal si sa se desprinda undeva la 7-8 metri inaltime deasupra apei. In cele 3 editii in care swingul a fost instalat, a avut loc o cazatura pe mal a unui aventurier, dar din fericire si acesta a scapat cu doar cateva zgarieturi.
Restul nu sunt neaparat sporturi extreme, mai avem tiroliene peste lac, unde si copii, catei si alti participanti mai linistiti savureaza o experienta placuta, wakeboard unde skiem pe apa cu placa sau ture cu SUP-ul in spectaculoasa liniste a naturii inconjuratoare.
4. Ce beneficii sau ce învățături aduce o astfel de experiență?
Conectarea cu natura combinată cu un grup frumos si aparatele construite tot de noi… sunt mixul perfect pe care nu l-am simtit pana acum nicaieri in alta parte. Poti profita de linistea lacului intr-o tura mai lunga cu SUP-ul, poti accesa adrenalina slide-ului sau a swingului, poti sa te incarci din povestile serii la foc sau muzicii de chitara.
Pe langa toate astea, am devenit experti in a organiza evenimente de 30-40 de persoane cu tot felul de servicii pe care le propunem deja: mese incluse cu preparate excelente, curatenie campusului, muzica, aprovizionarea cu apa.
Am ajuns deja la o logistica complexa, unde de exemplu anul acesta pe langa frigidere alimentate de generatoare sau hidrofor pentru slide am avut chiar si un expresor de cafea, la peste 1000 de metri altitudine in inima munteleui.
5. Va gândiți să extindeți evenimentul către un public mai numeros pe viitor? (E ca un festival al aventurii)
Inca de la inceput, ideea a fost sa avem partea de o experienta alaturi de cei mai dragi oameni din jurul nostru. Un numar mare oameni, implica din start o organizare si mai voluminoasa iar asta ne rapeste celor din organizarea bucuria de a experimente din fiecare. Cum profitul nu a foat niciodata in scop, probabil ne vom limita la numarul propus pana acum (intre 25 si 35 de persoane.
Puteți urmări toate video-urile edițiilor pe linkurile de mai jos:
Link editia 1: https://youtu.be/3DAiuykkz0g
Link editia 2: https://youtu.be/SfTXnd2tHYI
Link editia 3: https://youtu.be/M76OV8Evf4w
Ediția 4: în lucru.
Mulțumesc pentru clipele oferite, aștept deja ediția cu numărul 5. Mulțumesc pentru acceptarea întrebărilor mele.