3. Plimbare La Dolce Vita” in Italia

Deoarece pur si simplu iubim Italia, fiind tara noastra preferata din Europa, in aceste vremuri cu atat mai mult, ne este dor de “Bella Italia”.

Indiferent de orasul vizitat: Roma, Florenta, Milano, Verona, Venetia, Bari, Napoli, Bergamo sau Bologna, am descoperit in aer acel “Dolce far niente” si “la dolce vita” si ne-am lasam dusi de acest val.

Ne place sa ne plimbam pe strazile inguste, sa vedem rufele atarnate intre casele albe , sa fim dusi de nas de mirosul unei felii de pizza proaspete cu multe rosii si rucola sau prosciutto, sa ne sorbim cafeaua dintr-o inghititura intr-un loc mic la colt de strada, sa stam la o coada de 25 de metri pentru a ajunge la cel mai bun sandwich din lume, sa savuram o inghetata cremoasa si delicioasa indiferent de ora, sa fim martorii unei cununii religioase intr-o catedrala superba, iar seara- dincolo de agitatie si aglomeratie- sa gasim o terasa simpla si modesta cu scaune de plastic, dar unde servim 3 pizza pe nerasuflate si servim o sticla de vin bun. Pe langa asta ospatarul incepe sa cante, sa rada si sa pofteasca doamnele de pe terasa la dans cu o pasiune pe care parca doar italienii o au. Ce am vazut noi in acea seara, pe o oarecare terasa italieneasca…. asta numesc eu pofta de viata.

Aceste rataciri pe stradutele Italiei ne-au facut sa descoperim locuri, senzatii, oameni si autenticitate. Ne-au facut cu adevarat sa gustam dulceata Italiei si sa o vedem la adevarata valoare, poate galagioasa pe alocuri dar plina de caldura si viata.

Plimba-te, inspira, observa, admira, cunoaste si mananca. O sa fii incantat!

Voi cum simtiti Italia si ce va place cel mai mult la ea?

4. Concert de muzica clasica in Viena

Gadilarea creierului prin Concertul de Muzica Clasica din biserica St.Anne – aceasta activitate ocupa un loc in topul meu si a fost cea mai faina experienta muzicala.

Cele 4 instrumente parca imi vibrau pe creier in armonia lor, cadrul era unul magic si parca am fost captivati in clipa aceea timp de 70 minute pe durata concertului. As spune ca acea seara a fost despre suflet si despre starea de prezenta ce venea din puterea instrumentelor… ceva inaltator, sa ii auzim pe Mozart si Beethoven, intr-o interpretare atat de curata.

Această muzică de inspirație supra-naturală are forţa de a avea caracter universal, deoarece posedă acea prospețime și inspirație, atunci când este redată, interpretată și tălmăcită de fiecare artist în felul său original.