Cu toții așteptăm cu nerăbdare an de an Sărbătorile de iarna. Crăciunul aduce împreună familia, cadourile și bucuriile… sau Magia. Pentru a ne face așteptarea și mai frumoasa, fără sa ne dorim sa facem timpul sa treacă mai repede, eu propun sa ne bucurăm de fiecare clipa pana atunci.

Pofta de viață vine prin simțuri și simțiri. Chiar dacă e încă noiembrie, iată câteva idei de lucruri simple pentru o stare de bine și pentru o reîncărcare a bateriilor înainte de agitația specifica perioadei Sărbătorilor:

1 Get cozy and comfy. sau fii confortabil. Poți sa iți alegi un loc din casa în care sa te cuibărești, un fotoliu cu o păturică “fluffy”, câteva perne și cu o carte în mana. Poarta pulovere în culori sau carouri, bluze pufoase și cel mai important niște papuci de casa moi/șosete de iarna. In acest colt poți sa îți aprinzi o lumânare parfumata sau sa ai o veioza mica cu lumina calda. Totul e despre crearea unui cadru perfect pentru tine.

2. Pregătește băuturi calde și aromate: îți poți începe ziua cu cafeaua de dimineața în care spuma de lapte și scorțișoara sunt bine venite, cu o ciocolata calda, sau un ceai aromat de ierburi. Apoi, seara poate continua cu un vin rosu fiert, bine condimentat, ca (pe vremea de afara) sezonul a început oficial.

3. Pregătește un răsfăț culinar: e vremea plăcintelor cu mere, a dovleacului copt, a aromelor de ciocolata și scorțișoara, a cookieurilor și biscuiților, pluuuss sezonul mandarinelor, clementinelor si portocalelor- nu adori mirosul lor?. Poți face un desert de toamnă “semnătură” care sa îți umple casa de aroma și savoare- doar pentru că este toamna târzie.

4. Începe sa faci cumpărături: profita de aceasta perioada cu Black friday și vânzările de sfârșit de săptămâna și începe deja sa cumperi cadourile pentru cei dragi sau lucrurile necesare în casa. In felul asta eviți cumpărăturile în modul haotic și aglomerația dinaintea Sărbătorilor.

5. Bucura-te de culorile toamnei târzii: este clar ca toamna este un anotimp spectaculos pe care merita sa îl admiram și în care natura ne dăruiește starea de bine prin culoare. Fa câteva plimbări în parc, la munte sau oriunde găsești un colt de natura. O sa ai cu ce sa îți delectezi privirea și pozele vor ieși foarte bine :).

6. Pregătește decorațiuni lucrate manual: nu trebuie sa ai talent, ci doar câteva idei bune, dorința și “mana de lucru”. Acest tip de activitate te poate tine în clipa prezenta și se poate face ușor și alături de copii. Poți încerca coronițe de Crăciun, crearea unor rame foto, sau accesorii handmade, pictatul, decorarea balconului cu o tema..etc. Daca nu ai nici o idee, sprijină micii întreprinzători locali: uite-te în lista de facebook și sunt sigura ca o sa găsești prieteni care fac lucruri minunate personalizate, o sa fie win-win.

7. Ai grijă de tine- Self-care: găsește timp pentru tine, fără scuze. Îngrijirea de sine trebuie să se întâmple pe tot parcursul anului, în mod regulat, cu siguranță, dar din moment ce știm ce perioada ne așteaptă, cu atât mai mult. Fie ca este vorba de un masaj, o rutina de îngrijire a pielii, o rutina de mișcare și sport, yoga și meditație, sau doar faptul ca asculți muzica preferata, asigura-te și pune timpul asta deoparte pentru tine. Starea de bine contribuie foarte mult la imunitatea noastră. De care știm ca trebuie sa avem grija în perioada asta.

8. Organizează un spațiu din casă : faptul ca sortezi, cureți, organizezi sau aranjezi un spațiu din casa o sa îți dea un sentiment de împlinire, de curățenie și astfel o sa faci loc altor lucruri noi sa intre în viata ta. Poți sa îți sortezi dulapul de haine, sa îți reorganizezi bucătăria/sufrageria, sa începi sa faci loc bradului..etc.

9. Fă o faptă bună: nu e o activitate care se face doar în aceasta perioada a anului, dar măcar acum dacă o facem cât mai multi dintre noi tot este foarte bine. Gândește-te sau fa o lista cu persoane/familii sau organizații care au nevoie de ajutor pentru a le face și lor aceasta perioada mai dulce. Făcând asta de pe acum vei reuși poate sa împlinești mai multe dorințe și nu te vei mai stresa fix înaintea Sărbătorilor.

10. Get festive: Intra în atmosfera sărbătorilor încet încet, verifica decorul de anul trecut și pregătește noul decor al casei: e timpul pentru instalații și luminițe, globuri, coronițe și miros de brad. Foarte important este sa implici pe toată lumea din casa în aceasta activitate.