1. Ne poți spune câteva lucruri despre tine, cea din spatele Atelier Creativ , pentru cei care nu te cunosc încă?

Ma numesc Elena Cristina Prisecaru, am 30 de ani și lucrez într-un atelier de broderie. Ce îmi place.. hmm..  sunt multe, dar o sa ma axez pe cele principale. În primul rând, sinceritatea, loialitatea, plimbările lungi fie în natura, fie pentru a descoperi un oraș, adrenalina, sa ies din zona de confort, cafeaua, vinul, ciocolata,  aventura,  zâmbetele, sa ma simt copil, sa ajut. Si totuși, având în vedere ca suntem prietene de peste 12 ani, tu cum m-ai descrie? 

2. Cum a început povestea Atelierului Creativ? De unde a plecat totul?

A plecat de la ideea de a face ceva ce îmi place, unde sa pot sa îmi pun creativitatea în valoare, sa fac oamenii fericiți. Niciodată  nu mi-a plăcut sa fac un cadou simplu, sa nu pun putin suflet în ceea ce ofer. Am cautat o metoda diferita de a personaliza și cred ca broderia nu are limite. Am aplicat broderie pe sticle, pe lemn, sub forma de tablou, iar la materialele textile… portofoliul e mare. Am început cu broderia în anul 2018 și am învățat testând tot felul de broderii pe diferite materiale, iar anul trecut am fost la un curs de specializare. Chiar dacă broderia este efectuata de o mașină, în spatele unei broderii de calitate este tehnica. Îmi place sa învăț continuu, sa merg dincolo de limitele personale și sa încerc modele noi, materiale, idei etc. Astăzi, eu și Sorin, soțul meu, suntem o echipa și personalizam prin broderie, atât pentru persoane fizice – cadouri, seturi aniversare, trusouri de botez- , cât și pentru persoane juridice – echipamente de lucru, tricouri cu logo, șepci, etc.     

3. Ce îți place cel mai mult la ceea ce faci?       

Faptul că ajut niște oameni să facă un cadou care o să aducă un zâmbet pe fața sau contribui la dezvoltarea imaginii unei afaceri, pe mine mă face fericită! :). Iubesc ce reușesc să fac în Atelier, din modelele pe care le fac curg idei noi pentru cele noi și tot așa.

4. De unde te inspiri? pentru ca emani multa creativitate.


    Inspirația vine de la oameni. E frumos procesul prin care încerci sa cunoști cât mai multe detalii despre o persoana, ce îi place, ce o face fericită. Ai sa razi, dar cel mai bune idei, îmi vin sub duș – ma relaxează sunetul apei, am impresia ca e ploaia de care ai nevoie, atunci când e soare afara. Obiectivul meu este sa sporesc această creativitate și să o materializez în ceea ce dorește clientul, iar pe termen lung as vrea să transform aceasta afacere de familie în ceva mare, sa pot sa creez locuri de munca, într-o ambianta plăcută- sa aduc mai multa valoare în comunitate. Asta cu siguranță m-ar împlini.

5. Ce te-a incurajat în a-ți începe și duce mai departe afacerea, dar și care au fost provocările ?

Nu a fost deloc ușor, pentru ca am început de la zero, doar cu câteva idei personale. Apoi prin munca multă și de calitate au venit aprecierile,  încrederea primită de la clienți- asa că acestea sunt încurajările că ceea ce faci, faci bine și mergi mai departe. De partea cealaltă, în general,  într-o afacere apar tot felul de provocări și nu ai în nici un manual o lecție despre ce poți sa faci în situația respectiva, trebuie sa iei o decizie rapid și sa fie cea mai buna. Sunt situații în care totul pare atât de ușor, iar apoi, în ziua următoare, te trezești într-un haos și nu mai vezi lumina, dar lumina exista și mergi mai departe, pentru ca totul e o provocare, o lecție, care te ajuta sa fii mai bun. Prin astfel de situații am reușit sa ne dezvoltam, sa ne organizam mai bine, sa fim pregătiți pentru următorul pas. 

6. Dacă te-ai întâlni cu Dumnezeu, ce i-ai spune?

I-as mulțumi, pentru toate evenimentele din viata mea din care am avut de învățat și m-au ajutat sa devin ceea ce sunt azi. Si dacă s-ar putea, L-as ruga sa le arate oamenilor care este scopul nostru în viata, pentru că am impresia ca multi au devenit mult prea reci și rai 🙁 și dacă nu ar fi prea mult, as cere și putina răbdare, ca e greu cu ea :).

7. Ce înseamnă pentru tine să ai Pofta de viață?


 Cu pofta de viață te trezești în fiecare dimineață, este alegerea ta dacă o vezi că e acolo lângă tine și așteaptă să plecați împreună la drum sau o ignori.  Cum zicea Charlie Chaplin: “O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută”. Fericirea este un rezultat al poftei de viață, este un sentiment care te duce pe cele mai înalte culmi, alcătuită din momente speciale, amuzante, pe care le poți găsi la orice pas, în cotidian.

Mai multe despre Atelier Creativ AICI.

*Nota autorului: Cristina este deja pentru mine familie. In spatele Atelierului Creativ sta multa munca, dedicare și pasiune. Cristina este un om frumos, loial, cald, aventurier, loving and caring, inventiv, cu inițiativă și altruist. O femeie de nota 10.

Pofta de viata