Proiectul “7 zile de poveste, 7 File de Poveste” a început pe data de 24 martie si își propune sa pună în lumina 7 povesti de viata a 7 femei de nota 10. Daca luna martie este despre a sărbători femeile, propun sa incheiem luna la fel de puternic precum a inceput. In fiecare zi voi posta un articol cu femeia zilei, iar articolul va conține răspunsul la cele 7 întrebări. Ce au in comun aceste 7 femei? Ei bine sunt puternice, frumoase si au pofta de viata… restul vom descoperi impreuna, pentru ca fiecare vine cu o poveste din care cu totii vom avea de invatat. Ce pot dezvalui de acum e ca sunt femei pe care le admir, care inspira oamenii din jurul lor si au reusit lucruri frumoase.

Nu puteam încheia aceasta serie de povesti cu femei frumoase fără a vorbi și despre doua femei speciale din viata mea: mama si sora mea. Asa ca a 7-a +1 fila sa fie despre ele. Despre blândețea si feminitatea lor. Despre curajul pe care iau amandoua, taria de a trece peste frici si iubirea fata de familie.

Draga mea sora, iti multumesc ca te am in viata mea mai apropiata ca oricand. Se pare ca vremurile grele, departarea si trecerea timpului ne-au facut sa ne apropiem și apreciem mai mult si ne-au unit (chiar si doar virtual si telepatic). Esti o persoana curajoasa care a plecat pe propriul drum fara nici o garantie. Sunt sigura ca transformarea nu a fost deloc usoara, dar ai reusit sa ajungi intr-un punct foarte bun si al carierei si al familiei. Esti o persoana care ofera ajutor neconditionat, este acolo cand e nevoie, empatica, dar si foarte puternica si optimista. Desi asta nu se vede pentru toti, eu vad in tine tot mai multe calitati – dobandite cu trecerea timpului- si esti un model de sora mai mare. Imi place ca ti-ai gasit propria pofta de viata si gasesti in fiecare zi bucurie. Ești foarte talentata și abia aștept sa vina ziua în care voi scrie despre pasiunea ta.

“Pentru mine pofta de viata inseamna sa ma bucur de lucrurile marunte si sa fiu recunoscatoare pentru tot ceea ce am si mai ales sa-i apreciez si sa-i iubesc pe oamenii din jurul meu.”

Draga mama, nu exista un cuvant mai presus de multumesc sa iti ofer, dar sper ca simti toata recunostinta mea. Acum sa la randul meu sunt mama, te inteleg si mai mult si nimic nu se compara cu acest sentiment. Eu cred ca misiunea ta a fost grea si mai ales ca ai 3 copii, deja este un lucru care arata cat de puternica esti. Esti definitia perfecta a unei mame: iubitoare, blanda, grijulie si vesela tot timpul. Inca ai grija de cei 3 pui ai tai, chiar daca acum sunt oameni mari si ei. Se spune ca femeia este lumina casei, asa ca atunci cand esti cu vesela, toata casa este vesela… cand esti tu trista, toata casa e trista. As vrea sa pot sa iti luam noi toate supararile sau necazurile, astfel incat sa te rasplatim pentru tot ce ai facut pentru noi (si tu si tata). Jobul de mama este cel mai greu din lume, cel mai prost platit, cel mai solicitant, dar cel mai frumos. Iti multumim.

Pentru mama pofta de viață înseamă să ai sănătate și să știi să te bucuri de ea.

Prin aceasta idee a proiectului “7 File de Poveste” am vrut sa scot la lumina povestile oamenilor simpli din jurul nostru- povesti pe care poate nici nu le stiam. Stiu ca fiecare dintre noi poarta o poveste si in spatele a tot ceea ce face, este ceva: o pasiune, o rana sau poate o suferinta. Este minunat sa vedem frumosul in oameni si sa fim inspirati chiar de cele mai apropiate persoane de noi- in loc sa idolarizam doar staruri sau “influenceri”.