Work and travel- the portuguese experience.

Am ales sa scriu despre călătoria lor pentru a inspira si incuraja si alte persoane sa pornească într-o astfel de aventura, Portugalia (Lisabona, Porto, Portimao), fiind una din destinațiile preferate din Europa.

Meet Ingrid&Bob- 2 tineri pasionați de călătorii. Pana in prezent au vizitat 31 de tari si 155 de orașe. Locuiesc in UK, dar calatoresc foarte mult asa ca vremea mohorâtă specifica nu este o problema pentru ei. Pentru doi călători (si nu numai) 5 luni de restricții dure si izolare din cauza pandemiei sunt greu de suportat, asa ca au ales sa ia o pauza. Undeva la soare si mare- cât le-au permis restricțiile. Deoarece job-ul le oferă posibilitatea lucrului online, s-au mutat cu tot cu birou in zona Algarve a Portugaliei. Tot timpul se documentează pentru fiecare destinație si iubesc in special locurile cu soare. Au reușit in 3 săptămâni sa găsească un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Portugalia le-a oferit o alta perspectiva a zilelor de lucru, a modului in care poți lucra, dar si trai mai intens in timpul liber. Au combinat foarte bine utilul cu plăcutul: 3 zile de lucru si 4 zile de “weekend”. Dupa fiecare zi de munca, isi savurau apusul si paharul de vin undeva la o terasa alba. Intreaga experiența le-a depășit așteptările si au fost foarte încântați de “modul asta de viata”.

Here we go, Algarve si toate acele locuri minunate.

Algarve este o regiune renumita din sudul Portugaliei care are o linie de coasta de 200 km la Oceanul Atlantic. O zona care atrage turistii datorita stancilor impresionante sculptate de valuri, plajelor cu nisip cat si golfurilor idilice.

Benagil cave

Săptămâna 1 – Portimao

“Am văzut împreună multe locuri din Europa si nu numai, însă de aceasta data alegem sa facem ceva pentru sufletul și starea noastră de bine.

Ajunși în Portimao am ales sa închiriem o mașină pentru a ne deplasa mai ușor intre orașele vecine. Ne propunem sa simțim din plin gustul Portugaliei, sa facem lucruri noi, sa cunoaștem oameni, sa trăim noi aventuri, asa ca avem un avânt si entuziasm nebun. Orasul e cunoscut pentru accesul ușor către peștera Benagil si pentru practicarea tururilor de paddle boarding.

Saptamana 1

Primul oras pe care l-am vizitat a fost Lagos: avem parte de o vedere splendida a oceanului, stancilor si cerului, parca printr-o fereastra. Totul se imbina perfect aici la Ponta de Piedade si Praia dos Estudantes – ambele fiind un must see al zonei.

Alvor ne ofera linistea si relaxarea unui oras micut, plin de restaurante si baruri cărora le trecem pragul si pentru vinul bun dar pentru view-ul epic al barcutelor in apus. Ca si must see aici:

  • Restaurant (in stânca cu vedere spectaculoasa la mare) —> Caniço
  • Bar cu muzica reggae —> Bolan Bar
  • Restaurant cu fructe de mare (amazing) —> Alota

Ferragudo– fishing village- punctul central pentru pescari. Situat in partea de Sud fata de Portimao, un sătuț liniștit cu căsuțe colorate care ne zâmbesc si ” Doi guvizi ma intreaba daca vreau sa-i mananc”.

Carvoeiro– orășelul cu cele mai spectaculoase plaje, cu nisip aramiu și cu faimoasa peșteră Benagil. Intreaga zona ofera multe trasee de plimbare si cățărat asa ca dupa o zi de lucru, hikingul e activitatea noastra preferata, rasplatindu-ne cu apusuri rosii si calde.

Majoritatea plajelor sunt mai greu accesibile, unele fiind ascunse intre stâncile aurii, astfel fiind nevoie să cobori destul de multe scări sau pe poteci, așa că ar trebui să fii pregătit fizic pentru puțin efort.

Săptămâna 2 – Albufeira- Fun, Fun, Fun

Considerat de mult timp unul dintre cele mai cosmopolite locuri din Portugalia, Albufeira întâmpină un număr tot mai mare de turiști care doresc să se bucure de frumusețea coastei sale, de dinamismul economic, de gastronomia excelentă, de viața sa intensă de noapte și de siguranța sa împreună cu o calitate a vieții excepțională.

Pentru ca am vrut sa exploram orasul in afara zonelor turistice am ales sa inchiriem un scooter 🛵. Am descoperit plaje ascunse superbe si foarte putin populate. Singurul lucru care ne-a trecut prin cap atunci când am ajuns la aceste plaje a fost că nu se poate ca ele să lipsească din topul celor mai frumoase plaje văzute până acum.

Aici am avut parte de activități pe care le-am încercat pentru prima data: surfing si paddle boarding. A fost solicitant, dar si amuzant sa învățăm sa ne ținem echilibru pe valuri.

Must see:

Saptamana 3- Faro- portuguese city life

Faro este locul unde se ajunge usor, datorită faptului că aici se află aeroportul. Un oraș interesant unde istoria se împletește perfect cu natura . Câteva dintre obiectivele turistice : Cidade Velha , centrul vechi în care se intră prin arcul Arco da Vila și este înconjurat de ziduri. În interior se află catedrala și bulevardul Manuel Bivar cu străzi pietonale,multe magazine și restaurante.
Am simtit că Faro are un vibe mai diferit decat restul oraselor, fiind cu adevarat capitala Algarve.

Must see:

Întorși înapoi in Nordul continentului, deja ne e dor de valurile oceanului, stâncile aurii si plajele cu nisip fin in care ne adânceam picioarele, de fructele de mare proaspete alături de vinul rece si localnicii primitori. We loved Algarve”