Pentru că îmi place foarte mult acest domeniu, al lucrurilor făcute cu pasiune de oameni inspirati, care aduc și altora fericire, în rândurile de mai jos vom descoperi povestea Katiffe. Sunt sigură că sunt multe persoane care de la un hobby ajung să își schimbe “misiunea vieții” și chiar să treacă la artă. Le apreciez pentru că produsele lor, pe lângă faptul că sunt personalizate în funcție de client-deci unice, conțin și timpul investit, dedicare, încercări și dragoste. În plus, conțin și curaj. Curajul de a te exprima în ce formă vrei, de a-ți da frâu liber imaginației și de a încerca ceva nou.

1. Câteva lucruri despre Katiffe și despre cine e în spatele ei?

Povestea Katiffe a început încă din copilărie, dar până de curând nu știam că se numește asa. În spatele Katiffe sunt mai multe persoane care au făcut posibilă apariția acestui concept. Dar eu, Ana-Maria Făgădar, sunt cea care creează decorațiunile. E foarte complicat să spun doar câteva lucruri despre mine pentru că în general vorbesc foarte mult. Iubesc la nebunie și îngrijesc animalele, ador plantele, sunt enervant de punctuală, obsedată de curățenie (în casă, nu în mașină) și apreciez handmade-ul. Cu siguranță este o moștenire de la bunica mea care tot timpul mi-a creat costumele de carnaval, a croșetat și a cusut haine pentru mine și pentru păpușile mele și mi-a făcut diverse jucării. La școală îmi plăcea foarte mult materia “Lucrul Manual” (sper că încă mai există în programa școlară). În fiecare an, de Crăciun și de Paști, când desfac decorațiunile, dau de felicitările făcute pentru parinții mei. Până de curând am creat diverse lucruri, cadouri doar pentru mine, pentru familie și pentru prieteni. Scriind aceste rânduri, mi-am adus aminte că într-un an de Crăciun, nu eram hotărâtă în privința cadoului pentru părinți și mi-a venit ideea să le fac câte o diplomă din faianță pe care am scris și desenat motivele pentru care le ofer aceste diplome. Pe atunci nu exista Pinterest :)). Dacă stau mai bine să mă gândesc, Katiffe a fost o necesitate pentru că am terminat toate proiectele decorative pentru nuntă (Am lucrat pentru decorul de la nuntă aproape 1 an și jumătate. Eu am scris inclusiv discursul vornicului de 4 pagini A4, față-verso), pentru casă (nu mai am voie să fac nicio modificare),  și aveam nevoie de un nou proiect. În urmă cu câteva luni, într-o seară, m-am hotărât și i-am spus soțului meu că trebuie să merg mai departe și să creez și pentru alții. I-am dat ca temă de gândire numele afacerii (că tot e în domeniu). Zis și făcut. Și pentru că suntem înconjurați de multe pisici, asa a apărut Katiffe. 

2. Ce produse oferi, și ce vrei să inspiri prin ele?            

Am realizat și voi lucra în continuare produse diferite. Creez obiecte/decorațiuni pentru casă, în funcție de necesități sau de sezon. În ultima perioadă am realizat decorațiuni din șnururi tricotate, bostani textili (pentru că e sezonul lor), aranjamente de toamnă și diverse obiecte din macrame utile în casă. Nu mă voi axa pe un singur produs. Cu ajutorul decorațiunilor mele imi doresc să personalizez și să înveselesc casele tuturor. 

3. Care sunt beneficiile și provocările unui “business” de genul acesta?           

  Din punctul meu de vedere cele mai mari provocări ale unui “business” de acest fel sunt căutarea, găsirea și achiziția materialelor necesare. În general, toate materialele le cumpăr online, de pe site-uri diferite pentru că nu găsesc tot ce am nevoie într-un singur loc. Se pierde foarte mult timp cu achiziția acestora, mai ales că obiectele realizate sunt din materiale diferite. Cel mai important beneficiu al acestui “business” este satisfacția pe care o am atunci când văd că produsele mele sunt apreciate. 

 4. Care este cea mai faină lecție pe care ai învățat-o de când ai aceasta afacere începută din pasiune?

Cea mai faină lecție învățată este că un hobby, o pasiune, poate fi împărtășită cu alții sau chiar să devină o mică afacere. Poți sa monetizezi ceea ce îți place, deci sa lucrezi cu dragoste.

5. Ce înseamnă pentru tine sa ai pofta de viață, sau bucuria de a trăi?

 Pentru mine, pofta de viață înseamnă ca seara să adorm cu gândul că mâine dimineață mă voi trezi și voi lenevi toată ziua, iar dimineața să mă trezesc cu noaptea în cap, cu o serie de întrebari: ce facem azi? unde mergem? ce mâncăm?, iar ziua mea de leneveală să devină o zi plină și frumoasă. Pofta de viață mai înseamnă să mă întorc din concediu mai obosită decât eram atunci cand am plecat și să nu las oboseala să mă domine. Doza zilnică de bucurie sunt pisicile mele la care abia aștept să mă întorc acasă de oriunde aș fi. 

6. Unde se găsesc produsele Katiffe? 

Găsiți produsele pe pagina de Facebook și Instagram, iar în viitorul apropiat, dorim să realizăm și un website.

Ziua in care imi cumpar un obiect lucrat de o mana si nu de niste masinarii, este o zi speciala. Este ziua in care am fost aproape de mine, m-am iubit, m-am respectat si mi-am facut un cadou.

Daruieste un obiect handmade, oricat de mic, si poti fi sigur ca daruiesti in acelasi cadou, pasiune, emotie, unicitate, arta, istorie, rafinament si eleganta.