Ni s-a făcut dor de apa si soare. Fix în mijloc de noiembrie, când frumoasele culori de toamna s-au risipit, lăsând loc dorințelor de cald și bine. Asa ca ne-am luat inima în dinți și am visat la un loc sub palmieri, cu nori pufoși si plaja, cu relaxare și liniște. Răspunsul a fost- Tenerife.
De ce am ales Tenerife?
- Pentru ca e cald si bine. Cam in orice perioada a anului. Noi am ajuns in 21 Noiembrie si timp de 6 zile am prins temperaturi intre 23-27 grade celsius (plus o ultima zi ploioasa).
- Inca de anii trecuti multi prieteni ne-au recomandat aceasta minunata insula. Toti aveau de gand sa se mute acolo, asadar trebuia sa fie ceva fantastic in acest loc. Am cercetat si am descoperit ca insula are unele dintre cele mai frumoase plaje (cu multe tipuri de nisip, alb, negru, cu sclipici:)), un vulcan si multe alte bogatii naturale spectaculoase.
- De asemenea am tinut cont de restrictiile de calatorie din fiecare tara, desi Romania era in acel moment pe lista rosie, testul PCR si un “health control form” online au fost de ajuns, fara sa se impuna autoizolarea.
Cum am călătorit?
Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei– dar fiind mai aproape de Africa. Este la o distanta de 4978 km de Sibiu, deci dus-intors au fost ~10.000 km parcursi pentru noi.
- Avionul Sibiu-Madrid (3h 40 min de zbor).
- O noapte de cazare in Madrid (sau mai bine zis 4 ore de somn).
- Avion Madrid- Tenerife Nord (2h 30 min zborul).
Partea provocatoare nu a fost la bebe Filip, cat la noi- adultii. Nu a fost usor din punct de vedere logistic, dar cred ca ne-am organizat destul de bine intr-un final. Avand 2 bagaje de cala, 2 ghiozdane, 1 geanta de bebe, un carucior si un bebe la purtator in marsupiu, am reusit sa prindem toate zborurile si conditiile de calatorie sa fie placute. Filip a dormit destul de mult, iar cand nu dormea ori socializa cu pasagerii avionului, il plimbam, ne jucam… si uite asa treceau 2,3 ore de zbor.
Unde ne-am cazat?
Bazandu-ne tot pe referinte, am ales o cazare in Sudul insulei, in zona Arona, foarte aproape de Playa de Las Americas (una dintre cele mai celebre de aici), o cazare foarte frumoasa si curata de pe airbnb. Acum dupa ce am fost, ne-am dat seama ca eram cazati prea “in buricul targului” , fiind aproape de faleza si parca toate pub-urile si barurile erau la noi in apartament. Noroc ca Filip doarme bine si pe muzica si pe toate imnurile cantate la 4 dimineata de englezi. Viata de noapte este un mare atuu al insulei.
Ce am facut?
Cu siguranta nu tot ce ne-a trecut prin cap 🙂 si cu siguranta am mai fi vrut inca 7 zile de concediu pentru a bifa toate atractiile. Ne-am ajustat activitatile in functie de Filip astfel incat sa ii asiguram programul de somn si de mancare. Fiecare dimineata incepea cu noi 3 la plaja, admirand rasaritul – unul in special a fost grozav. Pe plaja, langa ocean ii dadeam lui Filip micul dejun, in timp ce stateam cu picioarele in apa. Am observat si am admirat persoanele matinale care aleargau de-a lungul apei si chiar faceau si cateva ture in ocean la ora 7 dimineata. Daarr, de asemenea, am observat ca nu era nici o cafenea deschisa pana la 9:30-10, ceea ce a fost neplacut pentru noi:). In rest am avut o zi intreaga de plaja cu un bine-meritat masaj, dupa care am decis sa inchiriem si o masina pentru a explora insula.
Pot spune ca Tenerife ofera oricarui tip de turist ceva de facut/vazut si satisface fiecare gust: de la familii cu copii, la tineri fara griji si fara bani. Dar, daca esti in cautarea distractiei, nebuniei, petrecerilor pana dimineata- Tenerife is the place to be.
Ce am apucat sa vizitam?
- Satul Masca: este numit mini-Machu-Picchu al Europei, iar pentru a ajunge acolo se merge pe un drum asemanator Transfagarasanului- (dar mai ingust si mai greu- zic eu:)). Oricum peisajul pana acolo este unul de vis de munte. Aceasta a fost atractia numarul 1 pentru mine.
- Anaga Rural park: aceasta este o zona in Nordul insulei, cu multa vegetatie si munti impresionanti. Aici ne-am oprit in cateva puncte care ofereau o vedere panoramica spectaculoasa asupra satelor si padurilor. Aici am descoperit si un loc special, parca din “The Hobbit” :)) “Camino viejo al Pico del Inglés”.
- Santa Cruz de Tenerife: am mers la o plimbare si in capitala insulei. A fost mai aglomerata decat am crezut eu, asa ca nici nu am zabovit prea mult.
- Plajele: Los Gigantes (o plaja superba cu nisip negru). Las Americas – aceasta a fost cea mai apropiata de noi. Ii admiram cu ravna pe cei care faceau surf. In nord am dat o fuga si pana pe playa de Las Teresitas– minunata cu nisip din Sahara.
- Cina in plantatia de banane– la restaurantul El Cordero
Sunt mult mai multe plaje superbe si piscine naturale unice care meritau vizitate, pe langa astea sunt si sate tare frumos colorate si autentice, sau parcuri de distractie, gradini zoologice, sau vulcanul Teide…cate si mai cate. Insa noi le-am lasat pentru data viitoare.
Ce am mancat?
Partea mea preferata. Muulltee si bune, delicoase si gustoase preparate. Multe din peste si fructe de mare, dar parca totul era bun… si ieftin. Au fost cele mai gustoase cine, pentru ca pe langa localurile faine, aveam si o companie buna.
Bebe la “bord”
De mare ajutor ne-a fost marsupiul- in aeroport a fost un lux sa il avem, astfel ne-am putut descurca mai bine cu bagajele. De asemenea somnul de seara il facea tot in manduca, iar peste zi adormea foarte bine si usor plimbat in carucior sau pe masina. Pentru partea de mancare ne-am pregatit de acasa cu ceva borcanase de fructe si legume, insa lui ii placea foarte mult cand mancam cu totii la masa si mereu gaseam ce sa ii comandam si lui papa baby friendly.
Probabil calatoritul cu un copil nu va deveni mai usor cu trecerea anilor (cand sunt mai mari pot fugi prin aeroport..:)))asa ca ne-a placut mult ce am trait in Tenerife. Copiii sunt uimitori si se adapteaza foarte frumos locurilor, absorb tot ce se poate din noul mediu si invata. Cred ca problema este la noi adultii, ca ne imaginam tot felul de scenarii.
Una peste alta a fost un concediu reusit, bine-venit, din care ne-am intors sanatosi si revigorati.
Multumesc ca ai ajuns pana la sfarsit de articol. Sper ca ai aflat ceva util.