Mereu uitându-mă în jur văd oameni pe care îi admir și de la care am ceva de învățat. Chiar acesta a fost și motivul din spatele secțiunii de blog “Inspiratie”- despre oamenii simpli cu super-puteri. Sunt oameni care ma inspira prin ceea ce fac, prin modul în care trăiesc, prin modul în care gândesc și prin modul în care își folosesc creativitatea.

Nu demult am cunoscut-o pe Andra Natea, o tânără tare faina, care chiar după o prima discutie m-a făcut să îmi dau seama câtă muncă și pasiune pune în Boutique-ul pe care îl deține în Piață Mare din Sibiu.

Atelierul are deja 8 ani de funcționare, dar cum a început totul?

Boutique de Re.Creatie a început în momentul în care mi-am făcut curaj să mă las ghidată de pasiune și să îmi urmez un cumul de vise.

Mama mea a lucrat la o firma de confectii și m-a inspirat pentru că mereu îmi făcea rochii și fuste pentru serbările de la grădiniță sau școală, atât mie, cât și prietenelor mele. Imi amintesc ca aveam vreo 7 ani si desenam pe foi de împachetat sandwichuri diverse siluete îmbrăcate în tinute. De la desene am trecut la rochii pentru păpuși 🙂

Cu toate astea, de la joacă la împlinirea visului… a durat ceva. Mereu mi-am pus piedici și mi-am ridicat ziduri… Am vrut să merg la Liceul de Arte din Sibiu, dar neavând sustinere si din frica de a nu avea un job sigur pe viitor, am abandonat ideea. Apoi am simțit cumva că am ratat startul, iar visul de a urma o facultate de design s-a închis într-o cutie si din comoditatea de a nu pleca din Sibiu.

Deci da, așa a început totul. Dorința de a face ce simt, nu ce îmi este mai la îndemână a cântărit mai mult, a dat pe afară. 🙂 Alături de dorința de a nu mai lucra pentru cineva și de a-mi gestiona singură programul.

După ce am terminat Facultatea de Științe Economice și am încercat diverse joburi în vânzări si în domeniul bancar, am decis să opresc cercul. Fără experiență în domeniul creației vestimentare, am urmat o perioada un curs într-un atelier de croitorie unde am învățat bazele. A urmat apoi puțină promovare pe online și de la haine pentru prietenii noștri necuvântători, câinii, căci așa am început… am creat ținute pentru oameni adevărați și am ajuns la momentul ”acum” . Prezentul înseamnă că am propriul atelier și boutique cu vânzare, în inima Sibiului.

Cu ce vine special ”Boutique de recreație”?

Primul lucru la care mă gândesc este că Speciale sunt reacțiile celor care ne aleg, ne cumpără produsele și energia creată în jurul lor. Special e atunci când de pe ușa atelierului ies creații și ținute cu povești ce nu au fost încă scrise.

Fiecare ținută este confecționată pe măsurile clientelor, dar mai mult decât atât si după preferințele si ideile lor. Fiecare tinută este un vis al lor, căruia sunt recunoscătoare că îi pot da viață. Pe lângă ținutele clasice, casual, elegante, avem o serie de produse handmade, modele unicat, pictate manual. Clientele vin cu povestea lor, iar noi o pictăm pe haine. Și cum fiecare poveste e unică, fiecare ținută e unică.

Iar planurile sunt în curs de îndeplinire. Pentru primavara îmi propun realizarea unei colectii de rochii de mireasa, tot personalizate ca modele unicat. Am cochetat cu această idee, am făcut parte deja din povestea fericită a unor nunți, dar acum vreau să mă dezvolt si mai mult.

Voi căuta desigur și surse de finanțare complementare, care să grăbească puțin pașii de dezvoltare.

Și mai am niște planuri pe care abia aștept sa le vedeți puse în practica.

Cum vine inspirația în crearea hainelor?

Hmmm. Asta e o întrebare de scris niste cărți faine:)

Inspirația începe cu simtul bătăii inimii și continua cu sunetul vântului. Inspirația e în tot ce trăim constient. În frumos si urat, în bucurie si tristete.

Mă impulsionează și mă inspiră poveștile clientelor mele și mulțumirea de pe chipul lor.

Care au fost provocările cele mai mari întâmpinate in drumul tău?

Sunt multe care îmi trec acum prin minte. Dar singura mare provocare a fost primul pas :). Momentul în care am pornit pe drumul meu. Restul au fost si sunt doar niste experiente ce trebuie trăite, din care sa devin o varianta cât mai buna a mea si in urma carora sa simt ca evoluez. Pentru mine chiar a functionat sa merg catre visul meu, sa il vizualizez mereu. E ceea ce as incuraja pe oricine sa facă.

Cu siguranta tuturor ne-a fost si ne este greu inca in incertitudinea din ultimul an jumatate. O avalanșa de emoții uneori nu foarte constructive, îmbibate de o amorțeală apăsătoare.

Dar chiar cred ca asta m-a făcut mai puternica , m-a facut sa cred si mai tare in ceea ce fac si sa îmi doresc tot mai mult sa continui.

Cum iti faci promovarea buticului?

Promovarea e încă un aspect la care lucrez. Printre creație, execuție, păstrarea relației cu clientele, mă ocup și de ”a da de veste” despre ce facem. De aceea țin să îți mulțumesc că scoți la lumină povestea mea și a Boutique-ului de Re.Creație pentru comunitatea Poftă de Viață.

Sper ca anul 2022 o sa fie anul Re.Creației ” 🙂 Si planul e ca Boutique-ul să pășească și peste granițele tarii, cu entuziasm si încredere mare.

Cum te-ai descrie pe tine, fata din spatele atelierului, în câteva cuvinte?

Ahhh. Asta e partea aia imposibila, în care mi-e mai greu să folosesc cuvinte. Sunt în multe feluri. Câte puțin din fiecare 🙂

Dar într-o fraza: Un călător cu trenul ce învață câte ceva în fiecare gara din drumul spre destinație.

Andra Natea în Boutique de Re.Creatie

Crezi ca pofta de viață sau starea de spirit este influențată și de modul în care ne îmbrăcăm ?

Cred ca starea de spirit influențează modul în care ne imbracam, dar si modul în care ne imbracam influențează starea de spirit. Cred ca atunci când porți o haina te îmbrățișează și ea pe tine. Uneori îți dă o stare buna, alteori te strânge prea tare în brate. În același timp, aceeași haina poate sa ofere doua stări diferite, în functie de zile și de energia ta generala.

Sunt multe cliente care pun foarte mult accent pe ținute colorate care le oferă veselie și zâmbete. Sunt și persoane pentru care contează foarte mult sa le avantajeze, sa se simta mai bine in pielea lor. Cel mai important e sa le oferim starea de care au nevoie, curajul de a se exprima, increderea ca sunt suficiente si ca frumusetea vine intotdeauna din interior.