Dacă nu mai ai zile de concediu, sau pur si simplu ai chef de o escapadă rapidă cu familia, există câteva variante la îndemână pentru fiecare preferință. Personal, am ajuns de cateva ori în locurile pe care le voi enumera mai jos și le recomand cu drag. Mereu căutăm să fie kid friendly astfel încât Filip să “zburde” în voie și să aibă activitate. În plus, fiecare variantă oferă posibilități de poze faine ;).

Brambura Park, Valea Avrigului

Aici găsiți faimoasa casă întoarsă, o zonă faină cu animaluțe, un loc de joacă pentru copii, cateva trambuline si topogane mari și o terasă pentru ceva racoritor dar și mâncare.

Biletul de intrare pentru adulți este de 30 lei.

Povestea Calendarului, Porumbacu de Sus

Un loc de poveste în care fiecare lună din an este reprezentată de un cadru fabulos. Fie că ești adult sau copil o să-ți placă la fel de mult acel tărâm. În plus, se organizează adesea ateliere pe diverse teme pentru copii.

Prețuri de intrare: gratuit pentru copiii pana in 3 ani, 15 lei pentru copiii între 3-10 ani și 25 lei intrarea pentru adulți.

Castelul de Lut Valea Zânelor, Porumbacu de Sus

Cred ca aici nu mai este nevoie de nici o descriere pentru ca acest loc este deja foarte cunoscut pentru cadrul de basm.

Montana Garden, Rășinari

Ne place foarte mult să mergem aici, pe lângă faptul că ajungem foarte repede, este un loc foarte fain de mers cu copiii. Ei se pot bucura de multe rate, lebede, gaini, si alte animalute care sunt în imensa curte. Există și un spațiu de joacă cu nisip pentru copii, iar adulții pot sta la terasa care servește mâncare foarte bună la prețuri bune.

Fără taxă de intrare.

Complexul turistic Brândușa, Valea Avrigului

Dacă și voi sunteți iubitori de cai aici o să ii găsiți din plin. Puteți vizita și grajdurile, dar la moșie sunt foarte mulți ani lăsați liberi. Filip a fost încântat și fascinat să îi urmărească.

Locația ofera și cazare și organizează multe tabere pentru copii, are și ștrand și un restaurant.

Fără taxă de intrare.

Terasa Esplanada, Păstrăvăria Tatu, Sadu

Locația oferă un spațiu larg de joacă pentru copii, plimbare pe lac si în natură , aer de munte și posibilitatea de a mânca la terasă sau a lenevi pe iarba verde.

Fără taxă de intrare.

Palatul Brukenthal, Avrig

I looovvee this one! Locul oferă o delectare a simțurilor- este foarte potrivit atât pentru diverse evenimente, cât și pentru simple plimbari cu copiii sau stat la piscină. Gradina este foarte mare, iar undeva în spate sunt si animale de casă care ii bucură atât de mult pe copii. (Ultima dată am văzut acolo iepurași, cai, ponei, porci, gaini, păsări, capre).

Palatul Brukenthal Avrig a fost reședința de vară a baronului Samuel von Brukenthal numit odinioară. Edenul Transilvaniei unde istoria se îmbină perfect cu natura.

Gradina Franceză – inspirată din grădinile Palatului Sanssouci din Potsdam – o adevarata capodoperă arhitecturală

https://www.palatulbrukenthalavrig.ro/en/brukenthal-en/

Prețurile sunt diferite: dacă vrei să vizitezi și Expozițiile din cadrul Palatului vechi sau doar pentru grădină (cred că 20 lei)

Mai multe în videourile scurte pe de contul de insta poftadeviata. https://instagram.com/pofta.deviata?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Pe măsură ce vom descoperi și alte locuri va urma și partea a doua a articolului. Dacă aveți și voi recomandări, please share.