Povestea noastră continuă cu o a treia super-destinație care m-a bucurat de ziua mea- Amfiteatrul Transilvania. Daca nu mai țineți minte poveștile primelor doua locații le puteți găsi aici și aici. Fiecare cu farmecul său aparte, potrivit preferințelor.
Spoiler alert: e toamnă, e aer proaspăt de munte și o mâncare delicioasă.
Suspansul încă nu s-a terminat, aflu că urma să ajungem în următoarele fix 30 de minute la ultimul punct in care vom continua petrecerea de “dirty 30”. Din Moieciu, urcând spre Amfiteatru natura sărbătorește toamna în toată splendoarea ei prin peisajele mirifice pe care ni le așterne în drum. Chiar dacă e o zi ploioasă de octombrie, culorile arămii ies mai tare în evidență și ne cuceresc, pe măsură ce urcăm încet către marea “turtă dulce” din vârf de munte.
Despre locație
“Amfiteatrul adăpostește case tradiționale de acum 200 de ani, frumos și cu grijă reconstruite. La Amfiteatru legătura cu natura este puternică, poate fi simțită la fiecare pas. Familia care deține Amfiteatrul Transilvania provine din Republica Moldova; Pur și simplu s-au îndrăgostit de aceste dealuri și au decis să construiască aici un loc pentru toți iubitorii de natură; Design-ul caselor și al restaurantului aparține chiar gazdei; Persoană pasionată de arhitectură, design, natură și pământuri străvechi”
Calatorule,
https://www.amfiteatrul.ro/descopera
Am construit acest loc lucrând cu mâinile fiecare căsuța , fiecare piesă de mobilier. Am adunat tot ce ne-a oferit natura: piatră , apă , lemn și foc și am clădit “Amfiteatrul Transilvania”, spațiul unde se contopesc armonios: munții cu pădurile și izvoarele, omul cu cărările și gândurile sale.
Aici, timpul și spațiul sunt unul și același , nu există grabă și neliniște , ci doar perfecțiunea naturii grandioase care te va înconjura și te va absorbi pe deplin.
Despre mâncare
Vremea capricioasă cu puțin frig și ploaie nu ne încurcă cu nimic șederea în inima Transilvaniei, ci dimpotrivă ne invită la masă și relaxare într-un loc atemporal simțind bucuria de a sta (doar) . Vorbind despre mâncare și acum mi se face poftă de preparatele specifice moldovenești pregătite atât de bine: pornind de la felurile de plăcinte moldovenești pe vatră , la mămăliguță cu brânză și smântână , borș sau ciorbă , colțunași sau diverse platouri – toate l-ar lăsa chiar și pe cel mai mare pretențios, satisfăcut. Ceaiul făcut din plante naturale, culese chiar de pe munte, este servit într-o ceașca mare (cred că are 0.5l:)), iar vinul casei este unul excelent (asta mi s-a suflat).
Lucruri de făcut
Îmi place să văd răsăritul mai ales în locurile în care merg pentru prima dată , așa că a doua zi dis de dimineață , ne trezim pentru a capta momentul ieșirii soarelui de după munți și momentul în care acesta începe să încălzească pământul. Apoi, pentru că el ține cu noi, mergem la plimbare “La stâncă ” , la “Amfiteatru” și mica fermă de capre și cai, toate de jur-împrejurul locației.
Este loc destul pentru drumeții, relaxare, citit și după toate astea, doar stat.
Gânduri culese și alese în 30 de ani
Nu m-am putut abține și am lăsat articolul AICI.
Enjoy it.