Cum se numesc locurile astea care îți aduc o stare așa faina? Cum se numesc locurile care te fac să simți cu toate simțurile, să știi că ești viu și bine? Locurile astea ar trebui să poarte un nume. Ele sunt “declanșatori” de amintiri, de dorințe, visuri, de inspiratie, de mulțumire, de tristețe, nostalgie și dor, sau de iubire și dorință. Ele fac parte din noi și din povestea noastră.

De exemplu, ce simți când valurile ți se sparg la picioare într-o seară de sfârșit de vară și apusul colorează cerul? Locul ăsta în “aici și acum” care te absoarbe total și se numește “Mare”, dar i-ai da alt nume.. că a declanșat ceva acolo înăuntru.

Ce simți când după câteva ore de efort ajungi în vârf de munte și în vârf de lume cu sufletul până la gură plin de entuziasm și adrenalină? Locul asta se numește “munte”, dar câte face pentru tine și ce stări îți dă?

Ce simți acolo unde începe o nouă dimineață și tu ești pe plaja pe care ai dansat toată noaptea alături de prietenii tăi? Doar “plajă “? Nuuu…ar fi prea puțin să exprime ce a fost acolo.

Ce simți acolo unde mâinile mamei și ale bunicii fac cea mai gustoasă mâncare și oferă cele mai călduroase îmbrățișări? Locul e “acasă”, dar e mai mult decât un simplu cuvânt.

Ce simți în acel loc minunat în care te reîntorci după câțiva ani, unde tânărul “tu” și-a trăit prima poveste de iubire?

Care sunt locurile care declanșează stări și emoții si senzații? Cum se numesc ele “generic”? …