Visul unei plimbări cu gondola în micul oraș italian stătea scris demult într-un jurnal. Deși am mai vizitat Veneția acum cinci ani, acum am avut mai mult timp pentru a o lua la pas, cu pași mici alături de Filip.

“Venetia este un oras plutitor, format dintr-o imensa retea de canale – 175. Ca un labirint pe apa, podurile leaga stradute inguste, piatete, cladiri netulburate de anii ce le stau in spate, trotuare si arata ca niste adevarate opera de arta.

Cele mai cunoscute poduri sunt…. Podul Rialto – cel mai vechi, traverseaza Marele Canal, Podul Academiei, Podul Scalzi , noul – Podul Constitutiei si Podul Suspinelor. Dar mai sunt vreo … 400, fiecare cu povestea lui.”

Deși am avut o întreagă listă de obiective turistice, ajunși acolo am preferat să ne pierdem prin labirintul orașului, pe cele mai mici străduțe, să trecem peste poduri mari și mici și sa admirăm mereu fiecare gondolă care trecea pe canal. Cred că am făcut poze la fiecare colț de stradă, atât de fascinată am fost. Partea buna este frumusețea orașului, însă partea mai puțin plăcută este faptul ca toată lumea vrea sa se bucure de acest orășel unic în lume, așadar o mulțime de turiști pe acele străduțe, unde cred că mulți eram pierduți sau cu telefoanele în mâini urmărind GPS-ul. Totodată, locuitorii spun ca această perioadă este una foarte bună pentru vizitarea orașului pentru că nu e atât de aglomerat.

Locații preferate

Am primit o listă de locuri faine de la prietenii care au fost acolo și am mers pe mâna lor- bine am făcut:). In felul asta am mâncat cele mai bune mâncăruri sau am savurat experiente culinare foarte frumoase. Lista a fost simpla: Aperol Spritz, pizza, gelato, pasta, tiramisu…

Terrazza Aperol– cea mai faina terasă, cu cel mai bun aperol Spritz.

Gelatoteca SuSo– cea mai bună înghețată.

Tre Mercanti– cel mai gustos Tiramisu.

Rossopomodoro – un restaurant Napolitano cu cea mai buna pizza.

In plus sunt atât de multe localuri “Osteria” sau ” tratoria” cu mâncarea atât de buna, încât nu ai cum să dai greș.

“Piazzete” care merită văzute:

Piazza San Marco

Campo Santo Stefano

Campo Sant’Angelo

Campo Santa Maria Formosa

Campo San Maurizio

Pentru că eram destul de matinali, am văzut și răsăritul în fiecare zi. O scenă spectaculoasa pentru mine a fost răsăritul la Palatul Ducale, cu soarele luminând piata San Marco și toate clădirile istorice- a fost sărutul soarelui.

Cum a fost cu Filip?

Partea mai grea era faptul ca străduțele erau aglomerate, Filip își dorea sa meargă pe jos sau sa alerge și era o provocare să ținem pasul. Mai mult, mai bine evitam să luăm căruciorul pentru că sunt foarte multe poduri și l-am luat mai mult pe sus. Ne-am descurcat foarte bine cu marsupiul și cu brațele:)).

Despre zbor și cazare

Am ales să plecăm din aeroportul din Sibiu către Treviso, cu Ryan Air. Costul biletelor de miercuri- sâmbătă a fost de 186 euro (dus-întors, cu taxele pentru copil incluse). Partea cea mai costisitoare a fost cazarea. Deși am făcut ceva research înainte, nu am reușit să găsim ceva ieftin. De exemplu, chiar și pentru airbnb-uri erau prețuri de peste 200, 300 €/npt. Noi am avut cazarea la Hotelul Ai due Principi.

Burano- o explozie de culoare

 Ajunși cu un vaporetto aici pe mica insulita, pupilele parca mi s-au dilatat la descoperirea atâtor căsuțe viu colorate. Superb loc. Atenție la ora de masa pentru ca acolo la ora 17:00 se închid majoritatea restaurantelor (noi abia am găsit un loc în care să mâncăm ceva).

Gânduri despre Veneția

Un vis frumos! Cadoul de ziua mea a fost unul foarte reușit! 32 here I am 🙂

Mai rămâne să merg și în timpul Carnavalului în februarie :)…