In ultima perioada, am ales sa fac cadouri mai putin materiale si mai mult “experiente in dar”, bazandu-ma pe pasiunile persoanelor in cauza. In plus, am ramas fara inspiratie , trecand de la carti, bijuterii, haine, vouchere, obiecte de casa, ceasuri, jocuri, flori… etc.

Daca si tu ai trecut prin asta si cauti noi idei, pentru persoana iubita, prieteni, parinti, etc, am facut o lista de idei. Asigura-te inainte ca acest cadou se potriveste persoanei in cauza si nu risti cu ideile foarte extravagante. Cele de mai jos sunt exemple personale, pe care le-am daruit cu drag, sau le-am primit cadou.

– Plimbare calare

In imprejurimile Sibiului sunt cateva locuri in care puteti face asta, chiar si cu persoanele incepatoare. Noi am incercat pana acum Domeniul Danes Dracula (in spatiu restrans) si Pensiunea Ghiocelul- aici in functie de posibilitati si conditii- puteti merge prin poiana, rau, padure, si dealuri. Va puteti imprieteni cu frumosii caluti si alaturi de Cristi, sa va minunati de natura si peisaje. Este o experienta si cu adrenalina, dar si relaxanta , care poate crea o mica dependenta.

– Boggie cars

Intreaga gasca, Distractie, Aventura si mult ras= Multa incantare pentru sarbatorit/a.

In judetul Alba, noi am fost Practic p-afara, pe dealuri, am avut parte si de o surpriza si ne-am distrat maxim, alaturi de gazda noastra, Utu.

– Salt cu parapanta

Pentru cei mai curajosi in cautare de adrenalina, cadoul asta vine la pachet cu multa distractie si poate fi un prim pas spre implinirea visului de a sari mai apoi cu parasuta.

Daca tot i-am facut lui Razvan acest cadou, am profitat si am sarit si eu. A fost cel mai curajos lucru, si l-as repeta oricand. Noi ne-am luat la Bunloc, insa se fac salturi cu parapanta in tandem si in Sibiu, de la Paltinis sau Gura Raului. (stim noi pe cineva foarte experimentat).

– Zbor cu avionul

Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor, Nu te iau ca esti mic… “

Daca ai peste 18 ani poti sa-ti implinesti visul de a zbura, sau de a-i indeplini altei persoane acelasi vis. Un avion ultra usor, de 2 persoane o sa iti dea o vedere frumoasa a oraselor si multe goluri in stomac datorate cascadoriilor din aer.

Gasesti optiunea asta la Aeroclubul Hermann Oberth Sibiu sau Aerodromul Magura.

– Un brunch transilvanean

Cultura, liniste si traditii, plus o masa imbelsugata cu preferatele culinare ale sarbatoritului. Poti face cadou aceasta activitate care poate fi savurata fie in doi, fie alaturi de toata gasca. Marginimea Sibiului ne ofera multe astfel de optiuni si sunt si asociatii care ofera astfel de servicii calitative, precum MyTransilvania.

– Workshop de pictat/ atelier de hobby

Aceast cadou ofera si ceva util si ceva placut. Vei ajuta sarbatorita/ul sa isi puna in valoare abilitatile creand ceva special si invatand de la un specialist. Eu am participat la ateliere de pictura unde m-am simtit foarte bine, in plus am avut multe de invatat.

– Un curs online

Stiu, nu e cu adrenalina si nu suna atat de distractiv, dar daca vrei sa ajuti persoana in cauza, sa ii oferi ceva valoros prin care sa se dezvolte, ofera-i asta. Se intampla de multe ori ca aceste cursuri sa fie scumpe si atunci daca toata gasca contribuie la costurile training-ului, toata lumea e castigata. De exemplu, pentru fotografi- cursurui de specializare Photoshop; make-up artists – training de specializari de make-up…

– O degustare de vin

Frumos, elegant, cat de cat :). O sa se lase cu veselie, cu sigurata.

Uite cum am trait noi experienta unei gagustari de vin in Colmar : Tur cu degustare de vin in Colmar (Alsace)

 Alte idei faine, din punctul meu de vedere:

  • O sesiune de escalada
  • Un item brodat, personalizat (Atelier Creativ)
  • Masaj/ Abonament la yoga
  • Escape room cu prietenii
  • Masaj de relaxare/terapeutic
  • Tras cu pistolul/arcul
  • Abonament la pescuit

De asemenea, pentru mine, unele din cele mai de pret cadouri au fost cele facute de mana,un obiect de decor, o pictura, pana si o felicitare scrisa. Faptul ca cineva isi dedica din timp pentru a crea ceva, este in sine, de nepretuit.