În acest an am făcut mai multe escapade in țară decât făceam în mod obișnuit și am descoperit câteva locuri minunate, în care m-aș întoarce oricând, mai ales pentru că aceste locuri sunt potrivite de mers cu familia sau gașca de prieteni. Țin să menționez că locurile arată mai bine decât în poze (deoarece nu am făcut poze cu vreun aparat performant). Las mai jos o lista (fără a crea un top anume) cu aceste locuri de care noi ne-am bucurat, destul de apropiate de Sibiu.

Transylvania Log Cabins, Peșteana, Jud.Hunedoara

Un loc în care cu siguranță ne-am dori să revenim, indiferent de sezon. Noi am fost acolo in luna martie și ne-am simțit foarte bine în cabana de 4 persoane cu două dormitoare și o baie. Mie mi s-a părut ca o cazare ca în povești, un loc confortabil, cu multe colțuri de relaxare– de exemplu am stat la caldurică lângă soba de teracotă, ne-am destins în hamac, dar și pe fotoliile care parcă te îmbrățișau. În curte Filip s-a putut bucura și de capritele pe care le-a hrănit și de mult spațiu pentru “goool”. Locația oferă mai multe cabane, mărimea și designul lor diferă, însă toate sunt speciale și oferă o ședere de neuitat. În momentul acesta îmi pare rău că nu am făcut mai multe poze 😄

Casa din Grădină, Voivodeni, Jud Brașov

Am fost aici in luna aprilie cu prietenii de familie și copilașii noștri. Casa este foarte cozy, ofera condiții foarte bune (de exemplu bucătăria este dotată cu tot ce poți visa), sufrageria foarte spațioasă a fost un loc bun pentru joaca copiilor, iar curtea mare are zona de terasa, leagăne, piscina, ciubar, bar și loc de grătar. Nu poți cere nimic mai mult. E perfecta, asa cum a fost și șederea noastră acolo :). Casa se poate rezerva integral, are 4 dormitoare si 2 bai la etaj, living open space, baie și bucătărie jos, plus alte spatii auxiliare.

Vila Gosen, Șard, Jud. Alba

Aceata Vila modernă oferă piscină, saună, jacuzzi pentru iubitorii de balaceala și răsfăț, dar și zona de barbecue, terasă și o curte frumoasă. Vila are 4 dormitoare și 5 bai, sufrageria este foarte spațioasă și bucătăria bine utilată. Totul este ca și nou aici și ne-am răsfățat destul de bine. Am profitat de poziționare și am găsit și un loc frumos de munte – Calcarele de la Ampoita.

Porumbacu de Sus

Casa “La mama Anica”

Situată la poalele munților Făgăraș, într-o zonă bogată în atracții turistice, aceasta este o casă cu tradiție de familie, dar care te face să te simțit atât de confortabil! Am apreciat foarte mult calitatea lucrurilor din camere, atenția la detalii și implicarea gazdelor în starea noastră de bine. Curtea este foarte mare, oferă locuri de joaca pentru copii și relaxare pentru adulți.

Prima casa are doua dormitoare cu pat dublu, bucatarie și baie cu dus.

A doua casa terminată recent are o camera cu un pat dublu, chicinetă, baie proprie și un pod unde te poți relaxa și citi o carte in tihna. In aceasta casa se afla și un mini muzeu, cu război de țesut, rodan, vartelnita, furcā de tors lâna, costume populare și alte piese vechi folosite de bunicile noastre.

Toate camerele sunt mobilate cu mobilier vechi transilvănean și majoritatea textilelor care se afla in case au fost lucrate manual de către bunicile și mătușile noastre. 

Casa “La Victorel”, Porumbacu de Sus

Poți avea o experiență de relaxare și vacanță foarte aproape de Sibiu. Zona Porumbacu de Sus este una din preferatele mele și mereu o recomand. “La Victorel” am fost în luna septembrie alături de alte două familii și copiii noștri.

Pensiunea Joyard, Porumbacu de Sus

Cine merge la Pensiunea Joyard rămâne îndrăgostit de acest loc și de ceea ce poate oferi. Curtea imensă și sufrageria încăpătoare s-au potrivit foarte bine nevoilor noastre fiind cu multi copilași. Cei care au creat acest loc minunat, Adina și Claudiu, ne-au ajutat foarte mult în orice am avut nevoie și sunt niște gazde de nota 10. Atracțiile principale sunt ciubarul și amfiteatru unde poti sta cu prietenii in jurul focului, daaaarr și alte locuri instagramabile (parca m-as fi “pozat” în orice colț:)).

De asemenea, locația este frumoasă și potrivită pentru organizarea de evenimente. Am ținut un “Workshop pentru Poftă de viață și Stare de bine” aici.

imagine preluata

Casa Dives, Pianu de Sus, Jud. Alba

Pe lângă faptul că pensiunea arată foarte bine- camere, curte, etc- cel mai mult mi-a plăcut mâncarea oferită de gazde și faptul ca ți se oferă multe variante de a-ți petrece timpul liber. Noi am fost în plimbare în cetatea Alba Carolina și am prins momentul de “schimbare de gardă” care a fost drăguț, mai ales pentru copii. Casa Dives are și doua zone cu ciubăr foarte faine.

Cabana Mălina Vârtop, Arieșeni

La Cabana Malina am fost în luna martie alături de alte 6 familii. Am prins vreme foarte bună cu soare, dar și zăpadă astfel încât să ne bucurăm ca niște copii. Ce mi-a plăcut mult a fost că această locație este foarte aproape de pârtie, ciubărul este fain colorat și cabana este o cabană specifică de munte.

Alte recomandări găsiți AICI.

și AICI

Deși, nu mi-am scris impresiile pe larg pentru a nu face un articol iiimeens, sper că v-am inspirat puțin măcar pentru viitoarele plecări de weekend.