“Calatorului îi șade bine cu drumul”, așa că o luăm din loc în jurul amiezii pentru a porni într-o nouă aventură. Nu știu care e a doua destinație de pe listă, dar mă las dusă de val și facem din drum o bucurie cu povești, muzică și impresii- până la urmă și călătoria face parte din surpriză, nu doar destinația. Ceea ce nu știu e că urmează să ne răsfățam în unul dintre cele mai romantice locuri din lume (probabil).

Trecem prin Covasna, după 6 km intrăm în satul Zăbala și ajungem în fata a două porți grele desprinse dintr-un film, care se deschid în fața noastră.

Este momentul adevărului. Îmi dau seama unde am ajuns de pe pancarta de la poartă – Zabola Estate- domeniul Castelului Mikes . Vă spun:

artificii înăuntrul meu, explozie de extaz și sclipici, entuziasm râs tâmp și cred că și bebele face tumbe de bucurie (“gata Ana, respiră!”).

Știam de acest loc din bloguri, știri și mulți influenceri care l-au promovat, fiind chiar în top 5 cazări favorite în Romania (Check it out). Acum noi suntem aici. Pe măsura ce ne apropiem de Conac, nu putem să nu observăm aleea cu copaci bătrâni care îmbrățișează drumul, lacurile, măsuțele albe cochete, podulețele, dar și întinderea domeniului. Ne gândim doar la faptul că ajungem în camera, ne lăsam bagajele și pornim la pas să descoperim tot acest ținut de basm. Doar că …. se dovedește că și camera are surprize și ne face decizia mai grea, prin căldura ei, cada de baie absolut superba de lângă fereastra mare și comfort.

Despre locație

Domeniile istorice ale familiei Mikes vă fac să vă simțiți ca într-o pictură de Monet în care abundența culorilor vă uluiește și vă duce direct în anii 20.
Locația este de 600 de ani reședința familiei Mikes, iar clădirile din diferite epoci, folosite pentru cazarea musafirilor se află într-un parc de 40 hectare care se afundă în pădurile vaste ale Carpaților Răsăriteni.

https://www.zabola.com/exotic3-transylvanian

Zabola Estate este format din Parcul Castelului care cuprinde 7 clădiri istorice, lacuri, peste 100 de specii de copaci și zona de conservare a Munților Carpați. Pensiunile datează din secolele 18, 19 și 20. Clădirile au îndeplinit diferite scopuri în decursul timpului. Astăzi sunt disponibile patru case pentru rezervări: The New Castle– aici am avut și noi camera, The Machine House, The Old Saddle House si The Old Stables (astăzi, această clădire frumos restaurată servește ca spațiu pentru: petrecerea timpului liber, întâlniri, expoziții, nunți, activități, creativitate sau evenimente personale importante). Restaurantul, barul și zonele de “leisures” ne-au dus cu gândul direct la fabuloșii ani 20.

Suntem impresionați de cât de îngrijit și intim este tot domeniul, fără ca natura să fie afectata astfel încât ne simțim ca într-un tărâm fermecat. Până și frunzele de toamnă parcă se așează frumos, fără sa fie strânse/adunate, ci mai degrabă lăsate sa îmbogățească peisajul.

Lucruri de făcut

Sunt atâtea de făcut, într-un timp scurt încât nu știm cu ce să începem. Vedem aleile din jurul lacului și pornim pe acolo, stăm pe banca albă și privim în câteva minute de respiro cum cerul se oglindește în lac, frunzele plutesc și stufărișul îl înconjoară. Apoi vizitam grajdurile de cai, dar ei nu sunt acasă așa că îi găsim “pe teren” la propriu, mâncând pe o pajiște întinsa, în libertate.

Am continuat cu o semi partidă de șah cu piesele imense (unde am pierdut), un dat pe leagăn și un ceai într-un cadru perfect.

Partea mea preferată este însă plimbatul cu bărcuța pe lac în amurg. Ceva de nedescris și o dorință împlinită în “bucket list-ul” meu (lipseau lebedele și eram în “The Notebook”).

Luăm cina delicioasă la ora 8, într-un salon cu șemineu, la lumina lumânărilor, sunetul lemnelor aprinse și jazzul anilor 20. Închei seara cu o baie “a la Cleopatra”- un răsfăț maxim înainte de ora 12.

Mai multe detalii cu lucruri de facut (precum privitul urșilor în natură, spa, masaj, picnic, călărie și altele) găsiți pe link-ul paginii oficiale Zabola Estate: AICI

Extra- de ziua mea

Marți, 13 octombrie 2020.

Ziua a început devreme, înainte de răsăritul soarelui, atunci când căprioarele cu puii lor încă profitau de liniștea și întunericul dimineții. Au urmat mai apoi ceaiul la marginea lacului și o plimbare cu bărcuța, într-un peisaj tomnatic desprins din poeziile lui Eminescu.

Micul dejun a venit cu o surpriza cu cântec și tort, moment în care sufletul meu plin de bucurie a “dat pe dinafara” lacrimi…în plus ziua a continuat frumos cu multe mesaje și gânduri bune așa că mi-am pus dorința ca în fiecare zi să fie ziua mea.

Zabola Estate este probabil cel mai romantic și special loc vizitat in România. Găsești liniște, relaxare, conectare cu natura, răsfăț, istorie și mister.

Este un loc prielnic pentru iubitorii de frumos, animale, natură și pentru familiile cu copii.

Chiar dacă peisajul a fost unul de vis acum la început de toamna, sper să mai ajungem aici în fiecare anotimp.